Jaaroverzicht 2011 S.K.N.W.K. (november)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag november.

1 november

Onze website www.sknwk.nl al weer 9 jaar online

Vandaag, dinsdag 1 november 2011, is het precies 9 jaar geleden dat onze website, www.sknwk.nl, ‘in de lucht ging’.

Wij als redactie van deze website vinden het nog steeds een eer om jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze mooie club, S.K.N.W.K.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek aan www.sknwk.nl en hopen dat jullie nog vaak een bezoek brengen.

6 november

S.K.N.W.K. 1 weer met beide benen op de grond

S.K.N.W.K. 1 weet weer waar het staat. In de topper op sportpark ‘Het Springer’ moest het haar meerdere erkennen in De Fendert 1. Het werd uiteindelijk 2-5 voor de gasten, die daarmee de blauw/zwarten het eerste puntverlies bezorgden deze competitie.

Het moet gezegd, op de overwinning viel niks af te dingen. De Fendert (een fusieclub tussen F.S.V. 1 en Kaaise Boys 1 uit Fijnaart) was maar met één doel naar Nieuwerkerk afgereisd, winnen!! En bij S.K.N.W.K. hing zeker in de eerste helft een soort matheid over de ploeg waardoor het uiteindelijk geen aanspraak mocht maken op ook maar ‘iets’.

Afspraken werden niet nagekomen en ook de duels werden niet gewonnen. Ja dan heb je ook nergens recht op. En als je de tegenstander dan alle vrijheid geeft óf zelfs een handje helpt, roep je het onheil over jezelf af.

Al in de 7e minuut stond het 0-1 voor De Fendert. Zwak verdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde gaf de rood/witte brigade de mogelijkheid om te scoren.

Léon Goedegebure had hiervoor met een schot de doelman van De Fendert al een keertje getest. Zijn schot werd niet klemvast gepakt, maar omdat niemand van S.K.N.W.K. was ingelopen kon de bal toch simpel worden opgepakt door de keeper.

Na zo’n 25 minuten opnieuw een treffer. Helaas weer voor De Fendert. Een schot van zo’n 25 meter leek een prooi te worden voor de jonge doelman Matthijs Verstrate van S.K.N.W.K. Helaas verkeek hij zich op het schot en middels een stuiter ging de bal onder hem door het doel in, 0-2.

Opnieuw Léon Goedegebure kreeg een schotmogelijkheid namens S.K.N.W.K. De bal was lastig, maar helaas opnieuw geen treffer voor de blauw/zwarten. S.K.N.W.K. probeerde middels een paar goeie aanvallen over met name de rechterkant met Robbert Uijl en Wilco de Valk door te stoten, maar het mocht niet baten. Ook nog een mogelijkheid voor Robert Padmos. In plaats van de bal af te schuiven op de vrijstaande De Valk ging hij voor eigen succes, maar wist helaas niet te scoren.

Als dan vlak voor de rust ook nog de 0-3 valt, is het duel eigenlijk wel gespeeld. Het is een bal van de zijkant die in het 16-meter gebied valt. Als dan twee S.K.N.W.K.-verdedigers naar elkaar kijken wie de bal op gaat ruimen, is het een koudkunstje voor De Fendert om dit presentje te benutten.

Gelijk hierna overigens toch nog een kans voor Kristian Bouwman namens S.K.N.W.K., maar zijn schot strandt op de voeten van de keeper van De Fendert. Ruststand 0-3.

Een rare gewaarwording in de kleedkamer bij S.K.N.W.K. Hangende kopjes na een (te) grote achterstand voor S.K.N.W.K. Eigenlijk een gelijk opgaande wedstrijd, maar een tegenstander die zeer effectief omgaat (en geholpen wordt door S.K.N.W.K. zelf) met de kansen. Dan kan het dus gewoon 0-3 staan.

De 2e helft dan maar starten alsof het 0-0 staat. Als de tegenstander 3x kan scoren in één helft, waarom kan S.K.N.W.K. dat dan niet??

Vanaf de aftrap gelijk weer een mogelijkheid voor De Fendert. Doelman Matthijs Verstrate is nu zeer allert en behoed zijn thuisploeg voor een grotere achterstand. Dan kan de thuisploeg op zoek naar (een) doelpunt(en).

Duels worden nu wel ineens gewonnen en het lijkt alsof De Fendert toch al aardig in de reserves zit na de eerste helft. Met name de verdediging van De Fendert komt er niet meer uit en blijft met ‘de kont’ tegen de eigen ’16’ hangen. Wilco de Valk krijgt een kans. In twee instanties is een corner zijn deel.

Met het inbrengen van Stefan Vermeer voor de licht geblesseerde Léon Goedegebure gaat S.K.N.W.K. dan meer risico nemen. Vermeer die dan al een helftje met het 2e heeft gespeeld en 3x gescoord, moet proberen ook S.K.N.W.K. 1 aan treffers te helpen. Toch blijft hetaan de andere kant oppassen voor de counter van De Fendert.

In de 18e minuut van de 2e helft is het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Robert Padmos lost een schot en via een been van een tegenstander gaat de bal tegen de touwen, 1-3. Een minuut later bijna de 2-3. Een corner vanaf de rechterkant wordt door Alex Andeweg keihard rakelings over het doel van De Fendert gekopt.

S.K.N.W.K. gaat op zoek naar de aansluiting. Deze komt er ook. Het is een voorzet van Sander Uijl die door Wilco de Valk binnen wordt gewerkt, 2-3 met nog een kwartier op de klok.

Helaas is de vreugde van korte duur. Binnen een minuut geeft S.K.N.W.K. de wedstrijd weer uit handen. Vanaf de aftrap kan een klutsbal door De Fendert worden binnengewerkt, 2-4.

S.K.N.W.K. gaat dan nog meer ricico nemen. Het brengt Martijn Neele in de spits voor verdediger Léon Pollemans en gaat dus achterin 1 op 1 spelen. Er komen nog mogelijkheden voor S.K.N.W.K. Met name Wilco de Valk krijgt nog een paar kopkansen en nog een schotkans. Helaas zit het nu eens niet mee voor S.K.N.W.K.

In de slotfase countert De Fendert nog naar 2-5 en laat er dus geen onduidelijk over bestaan wie recht heeft op de 3 punten.

Zodoende is S.K.N.W.K. weer terug op aarde. Met 8 overwinningen in evenzoveel duels was het de ongenaakbare koploper. Het blijft koploper, maar nu met Kogelvangers (op 1 puntje) en De Fendert (op 2 puntjes) op de hielen.

De blauw/zwarten zullen alle zeilen bij moeten zetten. Te beginnen deze week weer hard trainen en dan komt zaterdag SC Stavenisse op bezoek op ‘Het Springer’ (opnieuw dus een thuiswedstrijd). Voor de Nieuwerkerkers de kans om deze zeperd gelijk weer te vergeten! Aanvang is 14:30 uur.

6 november

Nieuw tenue voor S.K.N.W.K. 3

Voorafgaand aan het duel gisteren van S.K.N.W.K. 3 tegen Tholense Boys 3 werd het derde elftal in het nieuw gestoken. Om 12:00 uur werd gisterenmiddag verzameld bij één van de shirtsponsors café-cafetaria Charlie. Hier werden al wat foto’s gemaakt.

Daarna togen de mannen naar sporptakr ‘Het Springer’. Hier werd het nieuwe tenue aangetrokken voor nog meer foto’s.

Bloemen waren er voor ‘Charlie’ en voor de andere shirtsponsor CSAV North and Central Europe.

Namens S.K.N.W.K. (en met name de spelers van het 3e elftal) willen we beide sponsors bedanken voor dit prachtige tenue.

Bekijk de foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

8 november

SKNWK-jeugd naar Nederland – Zwitserland

Amsterdam, here we come!!!! De kaartjes zijn binnen, we gaan 11 november met z’n allen naar de Arena in Amsterdam!!

Even nog de volgende praktische zaken:
– De vertrektijd is gewijzigd; graag om 17.15 uur op de parkeerplaats aanwezig zijn, de bus vertrekt namelijk om 17.30 uur!!!!

– Het verzoek om GEEN geld mee te nemen.

Als je eten of drinken mee wilt nemen, hou er dan rekening mee dat harde voorwerpen, waarmee gegooid kan worden, verboden zijn in het stadion.
Dus flesjes en blikjes drinken mogen NIET mee naar binnen. Je kunt deze wel in de bus meenemen en laten liggen.

– Kleed je warm en natuurlijk ORANJE aan!!

– We zullen rond 1.00 uur weer in Nieuwerkerk aankomen.

Graag even de telefoonnummers van de ouders doorgeven aan de leiders, zodat deze contact op kunnen nemen, mocht het veel vroeger of later worden.

Allemaal thuis het Wilhelmus oefenen, zodat we in de bus alvast in kunnen zingen!

Tot vrijdag 11 november!!!

Groetjes,
Lennie en Brenda
Namens de Jeugd Evenementencommissie

Voetbal 2e brief Arena.doc

13 november

Blessure Steven Padmos lijkt mee te vallen

Gisteren moest S.K.N.W.K.-speler Steven Padmos tijdens het duel S.K.N.W.K. 2 – Duiveland 2 het veld per brancard verlaten. Hij zwikte door zijn enkel en had veel pijn.

Uit voorzorg werd een bezoekje gebracht aan de huisartsenpost, maar daar bleek dat er gelukkig niks kapot is.

Vanaf deze plaats wensen we Steven een spoedig herstel toe.

13 november

Zeeuwland sponsort nieuw tenue S.K.N.W.K. F3

Voorafgaand aan het duel gisteren van S.K.N.W.K. F3 tegen M.Z.C. ’11 F6 werden onze pupillen in het nieuw gestoken. Het nieuwe tenue voor S.K.N.W.K. F3 is gesponsord door Zeeuwland.

Namens S.K.N.W.K. (en met name de spelertjes en begeleiding van het F3) willen we Zeeuwland bedanken voor dit prachtige tenue. Uiteraard gingen ze op de foto en waren er bloemen voor de sponsor.

15 november

De Ridder is bezeten van het spelletje

Oscar Fonteine

NIEUWERKERK Voor Thomas de Ridder is het momenteel louter voetbal wat de klok slaat. Naast zijn werk als trainer van SKNWK volgt De Ridder ook de cursus UEFA B, ook wel bekend onder de naam trainer/coach II. ,,Daar ben ik twee avonden per week en één woensdagmiddag per maand voor op pad,” beaamt de 25-jarige oefenmeester. Lachend vervolgt hij:,,Met twee trainingsavonden van SKNWK en een wedstrijd op zaterdag kun je spreken van een compleet voetbalschema. Ik moet toegeven dat het soms onwijs zwaar is, maar aan de andere kant leer ik ontzettend veel van zo’n cursus en het contact met collega-trainers.”

Wie zo’n agenda heeft, kan niet anders dan helemaal bezeten zijn van het spelletje. Die bevlogenheid blijkt zaterdag ook in de wedstrijd tegen Stavenisse. Als zijn team al na elf minuten op 4-0 voorsprong komt juicht De Ridder wel, maar laat er tegelijk op volgen: ,,Hadden we dit vorige week maar gedaan.” Toen incasseerden de Nieuwerkerkers tegen de Fendert de enige nederlaag tot nu toe (2-5).

In de resterende tijd van de met 7-2 gewonnen wedstrijd, verschijnt de coach geregeld in zijn coachvak om zijn ploeg tot scherpte te manen en is er ook tijd voor een dolletje. ,,Hoe kan jij nou buitenspel staan Robert, zo snél ben je helemaal niet,” roept hij lachend richting Robert Padmos.


SKNWK-speler Robert Padmos doet de nodige moeite om zich een tegenstander van Stavenisse van het lijf te houden. foto Dirk-Jan Gjeltema

,,Zijn bevlogenheid is typerend voor Thomas,” vindt SKNWK-aanvoerder Wilco de Valk die tegen Stavenisse zelf twee keer trefzeker was. ,,Je merkt aan hem dat hij zich gedegen voorbereidt op een wedstrijd en dat hij gedreven is. Hij laat zien dat hij er tijd instopt en weet waar hij mee bezig is. Je merkt ook in de groep dat zijn visie en drive aanstekelijk werken. De buitenwacht praat wel eens over zijn leeftijd, maar voor ons is dat geen issue. Ik vind dat hij voor het huidige SKNWK een hele goede trainer is.”

De Ridder is met zijn ploeg goed aan de competitie begonnen. Na de ruime zege op Stavenisse blijft het team koploper in de vierde klasse B. Daarnaast veroverde SKNWK de eerste periode. De Ridder: ,,Onze doelstelling was om een periode te halen en bovenin mee te draaien. Wat dat betreft liggen we op koers, al had ik vorige week na de nederlaag tegen De Fendert een slecht weekend. En eerlijk gezegd baal ik ook van de twee treffers van Stavenisse. Je ziet dat er toch wat gemakzucht in de groep sluipt, want ook voorin hadden er een paar meer in gemogen.

Samen met Kogelvangers en De Fendert lijkt SKNWK te gaan strijden om het kampioenschap in de vierde klasse. Toen De Ridder zijn contract bij de Nieuwerkerkers tekende, speelde zijn ploeg nog in de derde klasse. De vraag rijst of hij niet liever in de derde klasse was begonnen? ,,Natuurlijk wil ik het hoogst haalbare,” beaamt de inwoner van Kortgene. ,,Aan de andere kant heb ik nu meer tijd om te bouwen. Het belangrijkste is dat ik het goed naar m’n zin heb en dat ik veel leer. Na drie jaar met Henk Schouten bij Duiveland te hebben gezeten, was dit een mooi moment om op eigen benen te gaan staan.”

De naam van ‘leermeester’ Schouten is gevallen. De Ridder kwam drie jaar geleden in zijn kielzog mee naar de Oosterlanders. ,,Ik heb veel van hem geleerd en heb ook veel met Henk over deze stap gesproken. Op een gegeven moment krijg je steeds meer je eigen mening en moet je die zelf toe gaan passen. Veel dingen van toen, neem ik mee.”

De Ridder heeft voor zichzelf nog wel een verbeterpuntje, wat ook tijdens de wedstrijd tegen Stavenisse naar voren komt. ,,Ik weet het, ik moet proberen niet te reageren op de scheidsrechter en het publiek van de tegenstander,” antwoordt de oefenmeester eerlijk. ,,Dat is toch de aard van het beestje hé! Maar het gaat al stukken beter, dan aan het begin van het seizoen.”

SKNWK- Stavenisse 7-2 (5-0). 5. 1-0 Sander Uijl, 6. 2-0 Kristian Bouwman, 10. 3-0 Kristian Bouwman, 11. 4-0 Wilco de Valk, 27. 5-0 Kristian Bouwman, 46. 6-0 Wilco de Valk, 56. 6-1 Bennard de Rijke, 69. 7-1 Robbert Padmos, 77. 7-2 Mattias Moerland. Scheidsrechter: F.Saritas (Terneuzen). Gele kaart: Martijn Neele en Martijn Rentier (beiden SKNWK). Aantal toeschouwers: 90.

Opstelling SKNWK: Matthijs Verstrate, Martijn Neele, Martijn Rentier, Alex Andeweg (71. Marcel Verschoor), Leon Pollemans; Sander Uijl, Wilco de Valk, Robert Uijl; Stefan Vermeer (62. Remco van den Berge), Kristian Bouwman, (67. Leon Goedegebuure) en Robert Padmos.

18 november

Reclameborden ook weer lekker schoon

Minimaal twee keer per week zijn onze vaste vrijwilligers (Banus, Cees, Huib en Jan) op het sportveld te vinden voor allerlei werkzaamheden. Kalken, kleedkamers schoonmaken e.v.a. Alles en iedereen bij S.K.N.W.K. waardeert dit uiteraard heel erg. Vandaar dat we er af en toe ook op de site eens aandacht aan schenken.

Vandaag zijn de lijnen uiteraard weer gekalkt en de kleedkamers schoongemaakt. Ook de (meeste) reclameborden (de rest is volgende week aan de beurt) zijn weer netjes schoon:

20 november

S.K.N.W.K. D1 is kampioen

Al de gehele week kampioenenkoorts bij S.K.N.W.K. D1. Gisteren wisten wie niet wie er zenuwachtiger waren, de spelertjes of toch de begeleiding? Om 10:00 was het de aftrap op sportpark ‘Het Springer’ tussen S.K.N.W.K. D1 en Duiveland D1. Voorafgaand aan dit duel 3 punten voorsprong voor de blauw/zwarten.

Bij winst zou het gat 6 punten zijn en dat met nog één duel te gaan, betekende: KAMPIOEN.

In een gelijkopgaand en spannend duel wist S.K.N.W.K. D1 uiteindelijk met 1-0 te winnen. Doelpuntenmaker was Sander Backx. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tonny v/d Berge volgde de grote ontlading bij spelers, begeleiding en publiek.

Een heuse kampioensbeker, vuurwerk en uiteraard kinderchampagne!! Daarna werden de trainers/coach/assistent-scheidsrechter nog op een heuse douche getrakteerd. Ook de spelertjes zelf gingen in tenue massaal onder de douche. Jeugdcoördinator Gerard Olijhoek werd ook nog uitgenodigd, maar hij bedankte hartelijk voor de eer……….

Daarna poseren voor de massaal toegestroomde pers. Voor alle spelertjes was er een schitterende oorkonde. Ook zullen ze binnenkort met z’n allen nog een keer frietjes eten in de kantine.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd en de vreugde erna elders op deze site in Het Fotoboek.

22 november

Blessure Steven Padmos ernstiger dan gedacht

Vorige week zaterdag viel Steven Padmos bij S.K.N.W.K. 2 geblesseerd uit. In eerste instantie leek het dat de blessure mee viel. Maar na een tweede bezoekje aan de dokter blijkt dat Steven zijn kuitbeen heeft gebroken.

De breuk is zelfs dusdanig dat Steven a.s. donderdag geopereerd wordt.

Vanaf deze plaats nogmaals heel veel sterkte toegewenst, Steven.

26 november

SKNWK-koppels 9e en 10e 2e sv WIK ’57 voetbalquiz

Gisteren, vrijdag 25 november 2011, organiseerde s.v. W.I.K. ’57 uit Kerkwerve de 2e s.v. W.I.K. ’57 Voetbalquiz. Namens S.K.N.W.K. namen er twee koppels deel. Cees Dalebout en Harald Kesteloo en Wilco de Valk en Martijn Neele. Het laatste koppel eindigde namens de blauw/zwarten als 9e, de andere twee volgden op een 10e plaats.

Complimenten voor s.v. W.I.K. ’57 voor de organisatie. Het was een zeer geslaagde en gezellige avond.

27 november

Amerikaanse Avond was ‘Super Cool’

Gisteren organiseerde de 1-2-3-4-commissie een Amerikaanse Avond. Toch weer zo’n 60 personen namen de moeite om naar de kantine te komen. Dit was zeker niet tevergeefs, want het was opnieuw een zeer geslaagde avond.

Rond 19:00 uur druppelden de eerste binnen, nadat iedereen op de foto was gegaan voor een prachtige ‘Amerikaanse Chevy’. Uiteraard hadden velen weer de moeite genomen om te voldoen aan de dresscode: Amerikaans.

Na het welkomstdrankje kon lekker worden gegeten. Er was toepasselijk gekozen voor ‘American Food’. Hamburgers, spare-ribs, muffins, milkshakes e.v.a.

Later op de avond was er nog een heuse ‘Lekker Smart Show’. Dit allemaal onder het genot van een drankje. We zijn nu al weer benieuwd naar het volgende feestje, want aan de positieve reacties te horen is het zeker voor herhaling vatbaar.

Dank aan de organisatie en aan een ieder die heeft bijgedragen aan dit leuke feestje.

27 november

S.K.N.W.K. F2 is kampioen

S.K.N.W.K. F2 wist gisteren ook haar 7e competitiewedstrijden in winst om te zetten. Hierdoor zijn ze met ’21 op 7′ kampioen geworden in hun klasse.

De nummers 2, M.Z.C. ’11 F2 en F3 staan op gepaste afstand. Zij behaalden allebei 12 punten en hebben dus 9 punten (!!) minder dan de blauw/zwarten.

Na het behalen van het kampioenschap en het ontvangen van de heuse kampioensbeker waren er ook nog frietjes bij thuiskomst in de kantine.

F2, van harte gefeliciteerd !!

Hieronder de stand: