Deel 153

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ een verslagje van een wedstrijd uit 1965. Bron is de Zierikzeesche Nieuwsbode van 05-10-1965 (46 jaar geleden dus), (ingestuurd door Kees Stoutjesdijk).

S.K.N.W.K. 2 – BURGH 4 8-2

De reserves van SKNWK leverden zaterdagmiddag een goede prestatie door Burgh 4 er met niet minder dan 8-2 onder te houden. Toch duurde het bijna twintig minuten voordat het eerste doelpunt tot stand kwam. De goed doorlopende Han de Jonge passeerde de Burgh – doelman kansloos (1-0). Kort hierna was het wederom de Jonge die de stand op 2-0 bracht. Daarna was het Burgh dat aan een tegenpunt kwam. Doelman Dalebout liet een hard schot van Jaap van Sluijs glippen (2-1).

SKNWK kwam nu echter sterk in de aanval en met succes. Het was weer de Jonge, die via de handen van de Burghdoelman inschoot en SKNWK leidde met 3-1. Nauwelijks een minuut later smaakte Van Wel het genoegen de stand op 4-1 te brengen. De blauw- zwarten waren er nu uitstekend in en Kees Stoujesdijk zorgde voor een vijfde treffer (5-1). Nog voor het verstrijken van de eerste speelhelft maakte Huib Wandel via een treffer in de rechterhoek het halve dozijn vol(6-1).

De tweede helft was van veel minder gehalte en met de productiviteit van de Nieuwerkerkers was het ook afgelopen. Men had blijkbaar al genoeg aan zes doelpunten voor en een tegen . Pas tegen het einde werd de wedstrijd weer wat levendiger en Huib Wandel slaagde er in om de Burghse doelman opnieuw te passeren (7-1).

Vijf minuten voor het einde moest doelman Dalebout een hard schot van Verhage laten gaan (7-2), maar dit was niet het laatste doelpunt van de wedstrijd. Hiervan werd Kees Stoutjesdijk de maker , die hiermede de eindstand op 8-2 voor SKNWK 2 bepaalde.