Daan Esser komt top tien aller tijden binnen

Met zijn winnende doelpunt tegen Heerjansdam (1-0-zege) kwam Daan Esser de top tien van de topscorerslijst aller tijden binnen bij Kloetinge. De aanvaller, ook gebruikt als middenvelder, heeft inmiddels veertig keer gescoord voor de Bevelandse club. Koploper Ronald Zuijdwegt ligt echter nog mijlenver voor op Esser.

Het is zelfs maar de vraag of Esser dit seizoen nog een plaatsje zal stijgen in de top tien. Niet alleen omdat hij zaterdag een knieblessure opliep die hem zo’n zes weken langs de lijn houden, maar meer omdat zijn achterstand op nummer negen – Niek van den Houten – immers negen doelpunten bedraagt . En aangezien Essers persoonlijk record in één seizoen staat op tien doelpunten, twee seizoen geleden behaald in de eerste klasse.

Zo’n zevenenhalf jaar geleden maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt voor Kloetinge. Als invaller voor Ferry Alfons maakte hij in de slotfase een 1-0-achterstand goed tegen Groote Lindt. Sindsdien is hij drie keer clubtopscorer geweest. Met vier doelpunten is hij dat momenteel ook bij de zaterdag-hoofdklasser.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/