Alfons nestelt zich in select derby-gezelschap

Ferry Alfons nestelt zich in select derby-gezelschap

Door het openingsdoelpunt te maken werd Ferry Alfons zaterdag de derde speler die in de Zeeuwse derby tussen Hoek en Kloetinge voor beide teams heeft gescoord. John Bentschap Knook en Remco van Keeken gingen hem voor. Dat was zaterdag een aardig detail voor Alfons in zijn tiende derby (2-0-zege). Dat aantal is nog lang geen record.

Zo´n zesenhalf jaar geleden scoorde Alfons namens Kloetinge in de derby. Bij een 2-0-achterstand maakte hij de aansluitingstreffer, waarna Daan Esser kort voor tijd de gelijkmaker produceerde. Vier keer speelde Alfons de derby in het shirt van Kloetinge (drie remises, één nederlaag), voordat hij in 2006 overstapte naar de Zeeuws-Vlaamse rivaal.

In het shirt van Hoek speelde hij zaterdag voor de zesde keer de derby. De helft daarvan stapte hij als winnaar van het veld, twee keer eindigde het duel in een gelijkspel en eerder dit seizoen leed hij zijn enige nederlaag. Met zijn tien derby’s kan Alfons voorlopig nog niet in de schaduw staan van Ronald Zuijdwegt, die met Kloetinge maar liefst achttien keer tegen Hoek speelde.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/