S.K.N.W.K. op kampioenskoers

S.K.N.W.K. op kampioenskoers

MZC’11 treft in nacompetitie mogelijk DFS

NIEUWERKERK – SKNWK heeft haar doelen bijgesteld en gaat voor het hoogste: het kampioenschap in de vierde klasse B. ,,We kunnen nu niet meer zeggen dat we voor de eerste drie plaatsen gaan”, verschuilt trainer Thomas de Ridder zich geenszins.

De oefenmeester uit Kortgene, dit seizoen zeer verdienstelijk debuterend als hoofdtrainer van een Zeeuws standaardelftal, voelt dat de titel ‘redelijk dichtbij’ is, maar rekent zich allerminst al rijk. ,,Nog acht finales te gaan”, roept De Ridder strijdlustig, ,,maar we krijgen nog een aantal lastige wedstrijden. Om te beginnen met zaterdag (tegen ZSC’62, red.). Daar hebben we op voorhand niet drie punten van. Een week later spelen we tegen Smerdiek en die ploeg is al zeven wedstrijden ongeslagen.” Verder noemt De Ridders wedstrijden tegen SPS, Kogelvangers en De Fendert. ,,Dat zijn nog best wel wedstrijden waarin we vol aan de bak moeten.”

De fusieploeg uit Fijnaart, De Fendert, verloor in de jongste speelronde verrassend met 3-2 van SPS. Tegen die ploeg zat het SKNWK een tijdje geleden juist mee. ,,Toen scoorde Robbert Padmos in de 92e minuut de winnende”, graaft De Ridder in zijn geheugen. ,,De Fendert heeft nu punten verloren, maar zoiets kan ons ook overkomen.” Toch heerst er binnen de Nieuwerkerkse club genoeg optimisme om de vierde klasse op korte termijn te kunnen ontstijgen. ,,Dat is ons streven dat van het bestuur. We hebben, met een redelijke mis van ervaren en jonge spelers, de groep ervoor”, knipoogt De Ridder voorzichtig naar de derde klasse. Komende zaterdag kan SKNWK een goede slag slaan met een goed resultaat in Scharendijke. Ongetwijfeld zijn spelers en trainer na afloop benieuwd hoe de topper tussen Smerdiek en De Fendert. Wanneer De Fendert weer punten laat liggen, loopt de voorsprong van koploper SKNWK op tot minimaal zeven punten.

Een afdeling hoger, de derde klasse B, mag MZC’11 niet eens denken aan de koppositie. De hoogste notering, die de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse kan en wil bereiken, is de huidige (gedeelde) tweede plaats. ,,The Gunners”, zo laat de Kruininger coach optekenen, ,,is met recht de sterkste.” Voor de goede orde, de ploeg uit Breda heeft veertien punten voorsprong op haar achtervolgers en kan op 24 maart al kampioen worden. Tegenstander is…MZC’11, uitgerekende de ploeg waar tegen The Gunners de enige twee verliespunten tot nu toe heeft moeten incasseren.

Hoewel MZC’11 graag als ‘best of the rest’ wil finishen, is de nacompetitie het allerbelangrijkst. Immers, de tweede periode werd afgelopen zaterdag tegen Noad’67 binnengehaald en het gat met The Gunners is onoverbrugbaar. Van verslapping of verzaken wil Nieuwenhuijse de komende weken, waarin alleen ploegen uit het rechterrijtje op de rol staan, niets weten. ,,Ik geloof niet in even gas terugnemen na een periodetitel en dan in de nacompetitie schitteren. We willen graag deze vorm vasthouden, maar wel rekening houden et blessures en zo.”

Het moet dus raar lopen wil MZC’11 niet met een fitte en complete selectie aantreden wanneer het seizoenstoetje op het menu staat. Zeker is al wel dat MZC’11 als tweede periodekampioen de nummer twaalf uit de tweede klasse E ontmoet. Er zit een mogelijkheid in dat die nummer twaalf DFS wordt. Het elftal uit Burgh-Haamstede staat nu veertiende maar heeft een paar goede resultaten nodig om zich te ontdoen van rechtstreekse degradatie.

Voor de eilandelijke collega’s van DFS, Bruse Boys en Duiveland, is het nog geen uitgemaakte zaak dat ze zich zomaar handhaven in de tweede klasse. Ook de elfde plaats in de tweede klasse E moet na 26 duels promotie/degradatiewedstrijden spelen. Daar staat nu Internos met achttien punten. Duiveland en Bruse Boys hebben slechts drie punten meer…