Eerste dubbel voor Zeelandia Middelburg

Voor het eerst heeft Zeelandia Middelburg de dubbele cijfers gehaald. Nota bene in een uitwedstrijd werd BVV’63 met 1-11 verslagen. De hoogste officiële zege was tot zondag de 9-0-overwinning op ZPR’84, waarmee de fusieclub in 2010 het kampioenschap in de vierde klasse binnenhengelde. ZPR’84 is overigens de voorloper van BVV’63.

Het goudhaantje in de eerste dubbele zege van de club was Lunven Vermeer. De aanvaller maakte na een blessure zijn rentree en scoorde meteen vier keer. Hij bracht zijn seizoenstotaal daarmee op elf doelpunten. Het was overigens niet zijn eerste vierluik. Namens Vlissingen flikte hij het in het seizoen 2002/2003 zelfs twee keer: tegen Renesse (7-3) en tegen Zeeland Sport (2-6).

Met zijn elf goals vervult hij geen hoofdrol in het Zeeuws topscorersklassement. Robin Provoost van ZSC’62 bereikte als eerste speler de grens van twintig goals. Hij deed dat in stijl, want met zijn twintigste velde hij koploper SKNWK in de vierde klasse B in het zaterdagvoetbal. In Scharendijke werd het 1-0 voor ZSC’62. Hieronder het klassement.

Hieronder de grootste overwinningen van Zeelandia Middelburg in officiële wedstrijden. De helft van de 7+-zeges behaalde de club overigens buitenshuis.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/