Opnieuw puntverlies voor koploper S.K.N.W.K.

Is het toch de druk die S.K.N.W.K. 1 de das om gaat doen? Feit is dat de blauw/zwarten ‘het’ op dit moment eventjes niet hebben. Na de zeperd vorige week (1-0 verlies bij Z.S.C. ’62) werden ook gisteren weer punten verspeeld. Nu was op het eigen sportpark ‘Het Springer’ Smerdiek degene die de blauw/zwarten overigens bijna op de knieën kreeg. Op het laatst had het namelijk ook zomaar 2-3 kunnen zijn.

Gelukkig bleef het bij 2-2 en wist S.K.N.W.K. 1 toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Het is dat Halsteren de Nieuwerkerkers een handje hielp door naaste concurrent De Fendert 1 met 2-3 te verslaan. Door deze uitslagen heeft S.K.N.W.K. nu een voorsprong van 3 punten op De Fendert. Maar ook Kogelvangers sluipt dichterbij en gaat zeker nog meestrijden om het kampioenschap.

Op het overigens dramatische veld op sportpark ‘Het Springer’ ontspon zich gisteren zeker geen goede wedstrijd. Boeiend was deze wel met twee ploegen die over en weer ten aanval trokken. De koploper van 4B kwam nog wel op voorsprong door wie anders dan Wilco de Valk. Hij kopte bij de 2e paal de prima voorzet van Martijn Rentier tegen de blauw/zwarte touwen, 1-0. Toch al weer zijn 19e seizoenstreffer deze competitie namens S.K.N.W.K. 1.

Helaas was deze voorsprong van korte duur, want na zes minuten stond de 1-1 op het scorebord. Twijfelachtig ingrijpen zorgt ervoor dat Smerdiek vrije doorgang krijgt en de gelijkmaker kan binnenwerken.

Dat S.K.N.W.K. alsnog met een voorsprong om de thee ging, had het te danken aan de ongelukkige doelman van Smerdiek. Hij sloeg een voorzet van linkshalf Stefan Vermeer in zijn eigen doel en zorgde er zo dus voor dat S.K.N.W.K. nogmaals mocht juichen deze middag.

De tweede helft was van S.K.N.W.K.-zijde zeer matig. Er werd te weinig druk naar voren gegeven en teveel achteruit gelopen. Zodoende werden de gasten terug in de wedstrijd geholpen al moet gezegd dat ze dit misschien ook wel zelf afdwongen.

De voorwaartsen van Smerdiek (deze keer overigens gehuld in het oranje) wisten wel raad met de ruimte en maakten het de S.K.N.W.K.-verdediging zeer lastig. Het leek trouwens wel of S.K.N.W.K. mee ging in de weersomstandigheden, want het werd langzaamaan mistig op het sportpark in de 2e helft. Ook het spel van S.K.N.W.K. was zeker tijdens de 2e 45 minuten verre van ‘zonnig’ te noemen.

Tot overmaat van ramp valt Robert Padmos aan S.K.N.W.K.-zijde dan ook nog uit met een hamstringblessure. Het is afwachten hoe lang ze die kwijt zijn?

Nadat doelman Matthijs Verstrate met een schitterende redding zijn ploeg op de been houdt, moet hij even later toch capituleren. Een terecht gegeven strafschop wordt door Erik van Haaften feilloos binnengetrapt, 2-2.

Wilco de Valk is dan met een kopbal nog bijna bij de 3-2, maar dat zou echt teveel van het goede zijn geweest.

S.K.N.W.K. mag misschien zelfs nog wel van geluk spreken, want als Smerdiek iets zorgvuldiger was omgegaan met de mogelijkheden op het laatst hadden ze zomaar drie punten kunnen meenemen naar Sint-Maartensdijk. Maar ook dat was teveel van het goede geweest.

Al met al een terechte uitslag en door de overige uitslagen hebben de Nieuwerkerkers het toch nog steeds in eigen hand. Echter zal er dan toch uit een ander vaatje moeten worden getapt.

A.s. zaterdag opnieuw een lastige wedstrijd. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ is S.P.S. 1 de tegenstander. Een ploeg waartegen in de eerste wedstrijd in blessuretijd pas de zege kon worden veiliggesteld. We zijn dus gewaarschuwd.