Smerdiek houdt koploper in bedwang

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 1 en Smerdiek 1 van de website van Smerdiek:

SV Smerdiek heeft uit Nieuwerkerk een puntje meegenomen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waar SKNWK het minste recht op klagen had, gezien het aantal kansen en niet-gegeven penalty’s voor de Smurdiekenaren.

Smerdiek begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Immers, thuis hadden zij met 6-2 op hun broek gehad. Daarnaast wilden zij de 1-4 nederlaag van vorige week wegwerken. Onder andere door deze redenen begon Smerdiek furieus en liet de tegenstander geen moment de grip op de wedstrijd krijgen. Al in de eerste minuut wordt het druk zetten beloond.

De keeper van SKNWK schiet prompt de bal in de voeten van Andreas Vroegop. De spits schiet echter te gehaast, waardoor de bal over vliegt. Drie minuten later is Stefan Lindhout er door. Zijn schot wordt net op tijd door de laatste man tot corner geblokt. SKNWK was, net zoals in de thuiswedstrijd, gevaarlijk in de counter. Een lange bal wordt in de 6e minuut rakelings over gekopt.

In de 14e minuut krijgt Smerdiek op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap toegekend. Stefan Lindhout schiet de bal in de muur, waarna Martijn Lindhout het ook een keer mag proberen. Zijn schot vliegt net over. Vier minuten later volgt de eerste, echte grote kans voor de Nieuwerkerkers. Carlo van de Maas gaat alleen op keeper Alex Stoutjesdijk af, waarbij de keeper zich niet van de wijs laat brengen en de bal bekwaam uit zijn doel houdt.

In de 20e minuut volgt tot dan toe de grootste kans voor Smerdiek. Een afgemeten voorzet van Stefan Lindhout komt in het 5-meter gebied bij Eric van Haaften, die met een snoekduik de bal net naast kopt. Vijf minuten later is de routinier weer bij een aanval betrokken. Na goed doorzetten kan hij alleen op het doel aflopen, waarbij hij in het strafschopgebied overduidelijk naar de grond getrokken wordt. De scheidsrechter ziet er niks in en laat doorspelen.

Eduward de Rijke heeft een moeilijke middag. Hij moest de gehele wedstrijd Wilco de Valk afstoppen, waar hij tot de 28e minuut uitstekend in slaagde. Echter, als een duveltje uit een doosje kopt de spits de bal na een lange voorzet snoeihard in de lange hoek van het doel, waardoor SKNWK, een beetje tegen de verhoudingen in, op een 1-0 voorsprong komt.

SKNWK kan niet lang van de voorsprong genieten. Na een goede individuele actie van Stefan Lindhout belandt de bal bij Eric van Haaften, die van zo´n 10 meter de bal hard en laag het doel in schiet. Toch komt SKNWK weer op voorsprong. Na een aanval over de linkerkant van de thuisploeg wordt de bal voorgegeven. De bal krijgt door het effect en de wind een rare curve mee. Keeper Alex Stoutjesdijk is daardoor zodanig verrast, dat hij de bal besluit het doel over te tikken. Echter, de keeper stompt de bal verkeerd weg, waardoor de bal niet boven de lat, maar onder de lat het doel in verdwijnt.

In de rust krijgt Smerdiek nog een tegenvaller te verwerken, want Martijn Lindhout kan na een gemene overtreding niet verder. Hij wordt vervangen door Marco Wagner. Smerdiek lijkt nog niet helemaal bekomen van de achterstand en de gedwongen wissel, want na 2 minuten krijgt SKNWK alweer een kans. Gelukkig brengt Alex Stoutjesdijk redding.

In de 52e minuut volgt een lange bal van Hilbert Brinkman. De diep gelopen Leroy Pors staat op het punt om uit te halen. Echter, Andreas Vroegop dacht dat hij buitenspel liep en besluit zelf de bal mee te nemen, in plaats van Leroy Pors te laten schieten. Snel passt hij hem naar Stefan Lindhout, alleen deze pass wordt onderschept, waardoor de kans verloren gaat.

In de 58e minuut krijgt Eric van Haaften een levensgrote kans. Goed doorzetten van Marco Wagner levert hem balbezit op, waarna hij een puike voorzet aflevert. Eric van Haaften kopt tegendraads in, maar ziet zijn inzet door een goede reflex van de keeper naast het doel vliegen.

Dan volgen er een aantal wissels. Bij SKNWK wordt er twee keer gewisseld en ook Smerdiek wisselt een keer (Coen Diemel vervangt de goed spelende Jeffrey Oudesluys). Smerdiek blijft de bovenliggende partij en krijgt door goed doorgaan van Leroy Pors wederom een kans. De bal rolt naar de zijkant van het vijf-meter-gebied. Leroy Pors is net eerder bij de bal dan de keeper, waardoor de keeper de middenvelder raakt. Ook dit keer ziet de scheidsrechter er geen penalty in.

De scheidsrechter had waarschijnlijk de gezegde ‘drie keer is scheepsrecht’ in zijn hoofd. In de 84e minuut wordt Stefan Lindhout namelijk in het strafschopgebied onderuit gehaald. Dit keer fluit de leidsman wel, waarna Eric van Haaften feilloos de 2-2 binnen schiet. In de slotminuut krijgt Stefan Lindhout nog de kans om Smerdiek naar de overwinning te schieten, alleen zijn schot belandt in de handen van de keeper. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Er viel één gele kaart te noteren: Hilbert Brinkman kreeg deze voor een overtreding op een doorgebroken speler. Hierdoor mist hij de belangrijke wedstrijd tegen Brouwershaven, waarbij Smerdiek aan één punt voldoende heeft om de tweede periodetitel (en dus nacompetitie) binnen te slepen.

Doelpuntenmakers: Eric van Haaften (2x)

Assists: Stefan Lindhout, 1 doelpunt zonder assist

Opstelling: Alex Stoutjesdijk, Eduward de Rijke, Jan de Viet, Jeffrey Oudesluys (69. Coen Diemel), Hilbert Brinkman, Daan de Viet, Martijn Lindhout (45. Marco Wagner), Leroy Pors, Andreas Vroegop, Eric van Haaften, Stefan Lindhout.