Prima prestatie en toch teleurstelling

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Halsteren 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Halsteren:

Halsteren zaterdag 1 speelde vandaag thuis tegen koploper SKNWK. Halsteren begon energiek en met verzorgd voetbal werd vaak de zijkanten gezocht. Yannick Jansen kreeg een goede mogelijkheid, maar z’n schot werd door de keeper gepakt. Uit een corner knikte Maurice Wils hard in, maar ook hier had de doelman een antwoord op. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Mpanda Miguel een gele kaart na doorgaan op een tegenstander.

Halsteren bleef de vrije man zoeken en tien minuten voor de rust kreeg ’t een vrije trap net buiten de zestien te nemen. Sjoerd Lammerts zette zich achter de bal en plaatste die in de verre hoek. De keeper kreeg er nog een handje tegen, maar hij tikte de bal het zijnet in waardoor Halsteren kon juichen, 1-0. Nog geen drie minuten later was de vreugde voorbij toen Miguel te hard doorliep op de SKNWK-doelman en met z’n tweede gele kaart kon inrukken. Net voor de rust kreeg Halsteren wederom een tik te verwerken want SKNWK kon met een boogbal over Sander Zwaan de 1-1 aantekenen.

In de rust besefte Halsteren dat het een lastige klus zou worden de tweede helft en die werd na vijf minuten alleen nog maar lastiger. Jansen kreeg wegens commentaar tegen de wel erg autoritair opererende scheidsrechter twee keer achter elkaar geel en kon ook naar de kant. Halsteren moest dus zonder voorhoede verder en vervolgens wisten de bezoekers ook nog de 1-2 in te tikken, toen een voorzet in het vijfmetergebied ingegleden werd. Alwin Klaassen kon de bal nog wel beroeren, maar niet meer wegwerken. De Halsterse spelers dachten aan buitenspel, maar kregen geen steun van eigen grensrechter en scheidsrechter.

Halsteren was bang voor een afstraffing, maar het tegendeel gebeurde. Halsteren ging nog harder knokken voor elke bal en SKNWK wist zich totaal geen raad met de twee man meer situatie. Nadat Lammerts over de linkerflank was doorgegaan gaf hij een lage voorzet op Matthew Kramer die de bal zo binnen kon lopen en Halsteren de 2-2 bezorgde. Enkele minuten later werd het nog veel gekker toen Kramer twee man passeerde, de zestien inging en in de korte hoek de doelman verraste, 3-2. Zo wist Halsteren met negen man dus twee keer te scoren tegen de koploper.

Met nog twintig minuten op de klok was het nog een lange weg te gaan voor de geelzwarten. Halsteren hield tot in de blessuretijd echter stand, toen de scheidsrechter de gasten een helpend handje toestak. Een bal op de schouder van Hans de Kock werd beoordeeld als een handsbal en dat leverde de blauwzwarten een penalty op. Deze werd keurig ingeschoten en zo was het weer gelijk, 3-3. Halsteren hield het puntje vast, maar had toch een slecht gevoel overgehouden aan de wedstrijd, aangezien SKNWK vandaag absoluut te pakken was geweest. Volgende week weer een topper uit bij Kogelvangers.

Opstelling Halsteren: Sander Zwaan; Alwin Klaassen, Alwin de Nijs, Maurice Wils, Niels de Groot (Hans de Kock); Ashwan Soerdjbalie, Sjoerd Lammerts, Sjoerd Bakx (Peter Geense), Matthew Kramer (Maarten de Kort), Mpanda Miguel en Yannick Jansen.