De finale begint. Wie o wie pakt de titel.

Op de website van De Fendert wordt al vast vooruitgekeken naar de ontknoping in de 4e klasse B K.N.V.B. Zuid 1. In de laatste drie duels zullen de ploegen die uit gaan maken wie zich kampioen mag noemen, S.K.N.W.K., De Fendert en Kogelvangers, elkaar allen nog treffen.

Het klinkt als de titel van een spannend boek of een bloedstollende film en de auteur in kwestie had dit scenario nooit kunnen bevroeden. Alhoewel hij vorig seizoen ook al zo’n spannend slot had geschreven dus ‘you never know’. Toen was de grote finale Halsteren versus Vosmeer ,met uiteindelijk Vosmeer als winnaar, en stond deze op de slotdag ingepland. Heeft deze betreffende competitieleider gewoon mazzel of heeft hij het typische fingerspitzengefühl om dergelijke bloedstollende thrillers te schrijven?

Het begin.

Op zaterdag 3 september 2011 begonnen twaalf clubs aan hun negen maanden durende reis op jacht naar de algemene kampioenstitel en de drie overheerlijke toetjes met daarop geen kers maar met 33,3% kans op promotie. Nu ruim acht maanden later maken er nog drie equipes kans op de absolute hoofdprijs. Het gedegradeerde SKNWK – nieuweling De Fendert en Kogelvangers gaan de komende weken onderling uitmaken wie de sterkste is van deze klasse. Op zaterdag 14 april ontmoet De Fendert in eigen huis SKNWK en gaat twee weken later op bezoek in Willemstad bij Kogelvangers. Op 5 mei worden dan definitief de kaarten geschud als Kogelvangers op bezoek gaat bij SKNWK in Nieuwerkerk. Tussen al deze finales door ontmoeten de drie titelpretendenten nog een ploeg uit het rechterrijtje. SKNWK en Kogelvangers gaan op bezoek bij respectievelijk sc Stavenisse en ASV Brouwershaven en De Fendert ontvangt op de slotdag de blauwe uit Heijningen.

De Fendert begon voortvarend aan de competitie en nam ,als nieuweling in 4B, brutaal de leiding maar moest deze na drie competitierondes alweer afstaan aan Kogelvangers. Na zes speelrondes nam SKNWK het roer over en heerste als een vorst over 4B. De eerste periodetitel was een simpele prooi voor de blauw/zwarte en niets leek het huzarenstukje uit het seizoen 2007 – 2008 in de weg te staan totdat De Fendert langs kwam in Nieuwerkerk. De tot dan toe ongenaakbare koploper kreeg een fikse 2 – 5 pandoering te verwerken en zo bracht De Fendert de achterstand van vijf punten terug naar twee en werd de competitie weer een competitie. Een week later werd ook Kogelvangers door De Fendert gespietst en weer een week later bleek ook SKNWK in Willemstad nipt te sterk. Kogelvangers was murw geslagen en deed voor de titel, althans voor velen niet meer mee, maar de winterstop deed voor de groen/witte zichtbaar wonderen.

Winterstop.

SKNWK ging als de trotse grote leider de winterstop in maar dreigt nu beetje bij beetje zo vlak voor het einde van de competitie wellicht van zijn voetstuk af te vallen. De Fendert volgde en volgt immers nog steeds op de tweede plaats die steevast maar weer uit verslagen positie terugkeert en de nummer drie Kogelvangers ontvouwt zich steeds meer als een ware dark horse. De club uit het vestingstadje verloor met het aanbreken van de winterstop beide leiders uit het oog en kon dat zeker niet verduren. Men bedacht een poets en dreigt nu zelfs de weg naar het kampioenschap voor SKNWK of De Fendert totaal af te sluiten. Beide zekere titelpretendenten verloren plotsklaps punten en hadden zo na het winterreces niet genoeg elan getankt maar dat kan ook niet anders zeker gezien de huidige brandstofprijzen.

Later heel veel meer.

Vanaf zaterdagavond of zondagmiddag is de voorbeschouwing in zijn geheel online.