Spanning stijgt in vierde klasse B

Uiteraard ook op de website van Kogelvangers aandacht voor het spannende competitieslot in de 4e klasse B:

Met nog twee speelronden in de competitie te gaan, is het ongemeen spannend in de vierde klasse B. Kogelvangers boekte zaterdag jl. een ruime zege op Brouwershaven en won met 3-0, terwijl De Fendert in een direct duel met SKNWK in Fijnaart een maatje te groot bleek voor de ploeg uit Nieuwerkerk en ook met 3-0 won.

Na een moeizaam begin kreeg Kogelvangers afgelopen zaterdag na 13 minuten spelen de eerste goede mogelijkheid. Koen Knook probeerde van een meter of 20 op doel te schieten, echter zijn inzet belandde op de paal. In de 19e minuut kwam Kogelvangers toch verdiend op voorsprong door een kopbal van Daan Oudhof na een voorzet van Jobert de Rooij. Een speler van Brouwershaven scoorde vervolgens een kwartier later in eigen doel, waardoor Kogelvangers op een 2-0 voorsprong kwam.Er waren nog enkele goede mogelijkheden van onder andere Daan Oudhof, Koen Knook en Stefan de Ruiter om met een ruime ruststand naar de kleedkamer te gaan, maar deze werden allen gemist. Uiteindelijk bepaalde Erik van der Giesen zo’n zeven minuten toch voor de 3-0 ruststand in Brouwershaven.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Kogelvangers controleerde wel de wedstrijd maar creëerde te weinig kansen om Brouwershaven nog meer pijn te doen.

Over twee weken treffen Kogelvangers en De Fendert elkaar in Willemstad om met elkaar de strijd aan te gaan voor de bovenste plek. Momenteel staan beide clubs met een gelijk aantal punten (49) op de eerste en tweede plaats op de ranglijst.

Ook in de strijd om de derde periode is het spannend. Daarin staat Kogelvangers bovenaan met 15 punten, terwijl De Fendert op een tweede plaats staat met 12 punten.