SKNWK en Patrijzen naderen pechvogel Arnemuiden

Voor de negende keer is de promotiedrang van SKNWK gestrand in de nacompetitie. Nederlagen tegen ONI en MZVC velden het vonnis over de Nieuwerkerkers. Met die negen misgelopen promoties is SKNWK pechvogel numero uno Arnemuiden tot op twee nacompetities genaderd. De vissersploeg deed elf keer mee en elf keer ging het fout.

SKNWK kan in elk geval nog bogen op één promotie via de nacompetitie. In 1992 promoveerde het onder trainer Kees Kommer uit het afdelingsvoetbal na een dubbel tegen Middelburg zaterdag. Thuis won SKNWK met 4-0, uit werd het 2-2 en dat volstond voor promotie naar de vierde klasse KNVB. Maar het was de enige succesvolle nacompetitie op een totaal van tien.

Ook Patrijzen is aan een moedeloos makende nacompetitiereeks bezig. De ploeg uit ’s-Heerenhoek ging zondag voor de achtste keer in negen pogingen de teil in. Dit keer was Meto een te hoge horde. Aartsrivaal Luctor’88 kan ook op acht verloren nacompetities komen als het van Meto verliest (of de daaropvolgende finale). Luctor’88 is echter al wel ’s gepromoveerd via de nacompetitie.

Bij De Meeuwen (zes keer) en Wemeldinge (vijf keer) ging het dit jaar ook niet voor het eerst mis in de jacht op promotie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/