Kyle Doesburg met kwartet in select gezelschap

Kyle Doesburg heeft zich gevoegd bij een select gezelschap doelpuntenmakers. De aanvaller van Goes is pas de achtste Zeeuwse voetballer die vier goals of meer maakt in een nacompetitiewedstrijd (4-1 tegen Heidebloem). Ad Gladdines (Veere) is nog steeds de enige die het presteerde om vijf keer te scoren in één wedstrijd.

Van dat gezelschap zorgde meer dan de helft voor een zuivere hattrick (drie goals op rij in één helft). Behalve Doesburg (hij tilde de score zondag na rust van 1-1 naar 4-1) deden ook Arnold van Gemerden, Jacky de Bruine, Niels van de Moezel en Marciano Seedo dat. Die laatste presteerde het als enige om dat al in de eerste helft te doen.

Met Niels van de Moezel (ZSC’62) is meteen de Zeeuwse topscorer aller tijden genoemd in het nacompetitievoetbal. Sinds zaterdag moet hij echter Erik Goudt naast zich dulden. De linkspoot van VCK nam de enige treffer tegen MZC’11 (0-1-zege) voor zijn rekening en kwam net als Van de Moezel op achttien treffers.

Hieronder de acht spelers die vier keer of meer hebben gescoord in een nacompetitiewedstrijd.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/