Goes op drempel van hoofdklasse

HAAREN De voetballers van Goes deden zondag uitstekende zaken in de strijd om promotie naar de hoofdklasse.

In de heenwedstrijd van de finale van de nacompetitie won de ploeg van trainer Gérard de Nooijer in Haaren met 2-0 van Nemelaer. Volgende week zondag kan Goes op eigen veld een ticket voor de hoofdklasse veiligstellen.

De Bevelandse ploeg was in de eerste vijftig minuten superieur aan de Brabantse opponent. Sherief Tawfik kopte in de 44e minuut raak namens de bezoekers. Yves Nyemb schoot Goes naar een 2-0-voorsprong. Hij was het eindstation van een aanval waarbij Gert-Jan Tierie de diepte werd ingestuurd, waarna hij met één vloeiende beweging Nyemb vrij voor het vijandelijke doel zette.

Nemelaer kroop na de tweede treffer van Goes meer uit zijn schulp. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Goes loerde op de counter en had met iets meer zorgvuldigheid de return op eigen veld tot een formaliteit kunnen maken.