S.K.N.W.K. 1 zet stijgende lijn door

Na drie weken voorbereiding lijkt S.K.N.W.K. de stijgende lijn een beetje te hebben gevonden. De eerste drie oefenduels werden na matige wedstijden van Nieuwerkerkse-zijde nog verloren, maar afgelopen zaterdag werd al een goede ‘pot’ neergezet tegen sc Gastel 2. Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 tegen Bevelanders 1. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de blauw/zwarten.

Overigens zijn uitslagen in de voorbereiding van ondergeschikt belang. Je hoeft immers geen kampioen van de voorbereiding te worden. Met name het getoonde spel gisteren (maar ook al afgelopen zaterdag) stemt steeds meer naar tevredenheid (al kan het altijd beter).

Voor de drinkpauze halverwege de eerste helft was het nog een beetje aftasten met kansjes voor beide doelen. Na de drinkpauze zette S.K.N.W.K.
aan. Dit resulteerde nog voor de rust in de 1-0. De jeugdige spelers MartijnBackx en Remco v/d Berge blijken elkaar goed te kunnen vinden in het veld. Zo kwam ook de openingstreffer tot stand. Via een goede aanval was Backx de afmaker (hij is deze voorbereiding al erg trefzeker).

In de 2e helft enkele wissels aan Nieuwerkerse-zijde. Toch ging de thuisploeg op dezelfde voet verder als het slot van de eerste helft. Na een overtreding op randje 16 gaf scheidsrechter Jacob v/d Berge uit Bruinisse S.K.N.W.K. een vrije trap. Deze werd feilloos door Alex Andeweg langs de muur tegen de touwen gewerkt, 2-0.

S.K.N.W.K. liet hierna het balletje goed rondgaan, maar kwam niet meer tot doelpunten. Ook Bevelanders bleek niet bij machte doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. te verschalken. Zodoende werd een sportieve en goede wedstrijd gewonnen door S.K.N.W.K.1.

Het is nu gedaan met de oefenwedstrijden. Wat rest is nog drie bekerduels, echter moeten deze ook gewoon worden gezien als veredelde oefenwedstrijden.

S.K.N.W.K. 1 treedt a.s. zaterdag om 17:00 uur aan in ’s Heerenhoek tegen Patrijzen 1. Komende week zijn Wolfaartsdijk 1 en Kwadendamme 1 de overige twee opponenten tijdens het K.N.V.B. Beker-toernooi.