Eilandderby

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen S.K.N.W.K. 1 en Z.S.C. ’62 1 van de website van Z.S.C. ’62:

Eilandderby.

Geschreven door V.Lacher.

zondag 04 november 2012 13:28

Deze derby stond in het seizoen 1965/66 voor het eerst op de rol in de toenmalige 3de klas afdeling. Wij wonnen die pot toen. In totaal is de wedstrijd voor het echie 29 x gespeeld, waarvan het hoogst op 3de klas KNVB nivo, waarvan we er één dik verloren en één gelijkspeelde. En eerlijk is eerlijk, maar niet altijd even leuk. Hulder hebben (tot nu toe) het meest keren gewonnen en wat we vanmiddag ook zouden doen, die achterstand konden we vanmiddag niet rechtzetten. Wat wel kon was dat we vanmiddag in punten gelijk konden komen.

Vorig seizoen speelde, zeker in onze uitwedstrijd dus in hun thuiswedstrijd, de emoties behoorlijk hoog op. Ondergetekende speelde nog wat in op die emoties, om eventueel wat invloed te hebben op de inhaalrace die we moesten doen omdat we toen al met de rust op een 3-0 achterstand stonden. Maar helaas kwamen we niet verder dan 3-2. Dit alles sudderde allemaal ook nog wat na op de digitale snelweg, voordeel van deze snelweg is dan weer dat die met een druk op de knop gesloten kan worden.

Ook deze keer voelde je al even van te voren dat zo’n eilandelijke pot toch anders is als een pot in den vreemde. Zo hoorde je spelers vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Vrederust, al gelijk over SKNWK. Ook met de training schijnt het merkbaar geweest te zijn dat deze wedstrijd er aan kwam. Het belang is dit jaar natuurlijk ook weer iets groter omdat we deze keer op gelijke hoogte konden komen met de houder van de 1ste periode en dus mogelijke promovendus. Hulder hadden vorige week voor het eerst verloren dit seizoen, wat normaal gesproken wel wat extra motivatie naar boven brengt. Volgens welingelichte kringen gingen de meeste van de Nieuwerkerkers vanavond uit eten. Om de eetlust weg te nemen zou het dus leuk zijn om te winnen. Vooruitlopend op het eindresultaat denk ik toch dat ze lekker zullen eten, helaas voor ons.

Ik heb al aangegeven dat het leefde bij de groep. Dit kwam ook voor het vertrek wel een beetje naar voren. Het leken wel een beetje van die scholieren die op schoolreisje moesten, heel uitgelaten en heel uitbundig. Ook vertrokken de spelers al voordat er iemand van het stafje een sein voor had gegeven. Wij er dus maar achteraan. Daar op de parking aangekomen zagen we de meeste van de selectie al staan te pronken op het nieuwe en mooie Panoramadek van Nieuwerkerk. Ook nu is het daar nog een hele klim naar de kantine maar toch altijd beter dan die iets te steile houten trap.

Met de trainert en begelijdert nog wat staan te keuvelen op dit nieuwe dek. Daarna gingen ieder zijns weegs, de trainert naar de kleedkamer en mijn broertje en ik naar het officiële gedeelte van de middag. En of het nu een “omen” was of gewoon ????, ik vulde geheel per ongeluk maar 10 veldspelers in op het digitale formulier, dit werd nog wel rechtgetrokken voor aanvang, maar toch. En ja hoor, na een minuut of 17 kwam het “omen” uit en kwamen we na een flying tackle van de langste Provoost met 10 te staan. Dan komt er weer zo’n voetbalwet naar boven. Die 11jes weten het niet geheel uit te buiten tegen 10 man. Wulder gingen ineens spelen op een manier wat op voetbal leek en hadden vlak voor rust best op 0-1 kunnen komen via de oude BruseBoys. Kopbal van Jos en een achterovertje van Mike op de lat, maar helaas 0-0 en rust.

Na de rust, paste de trainert van SKNWK een vertragingstactiek toe. De scheids en wij stonden al even op het veld, voordat zij verschenen. In eerste instantie heeft dit weinig invloed gehad. Naar goed doorgaan van Justin mocht er een free-kick genomen worden, nadat hij onreglementair was afgestopt. Ook deze keer gingen de 10ers van ons achter de bal staan, en yes, Mike schoot de bal knap binnen, 0-1. Na deze voorsprong had Mike ook de 0-2 kunnen maken, maar helaas met zijn rechter chocoladebeen schoot hij hoog over.

Dan weet je het, zij komen nog meer. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Maar uit één of andere zaadbal (iets met de wind enzo) komen zij op 1-1. Ook toen hadden we nog wat kansjes op een doelpuntje. Dit gebeurde niet. Er was nog even een situatie dat iedereen(behalve de scheids) dacht aan een kaart voor de keeper van hun. Tot ieders verbazing kreeg de afgestopte spits van ons een gele voor een schwalbe in plaats van dat de keeper er met rood had afgemoeten, maar ja, that’s ook voetbal. 15 minuten voor tijd komen ze na een aardige aanval op 2-1 en dan weet je dat het gebeurd is. Zeker als een pegel van Jos op de lat komt in plaats van tegen het netje.

Eind van het verhaal is dus wij met lege handen staan. Aan de andere kant kun je ook zeggen: hadden we hier vorig seizoen voetballend weinig in te brengen dan is dat verschil wel minder geworden, ook al zullen de Nieuwerkerkers(en de mensen die daar tegenwoordig ook mogen wonen) dat niet ten volle beamen. En of dat aan hun ligt of aan ons??? Dat is maar net welke bril je op hebt en of dat je iets nu wel of niet positief of negatief ziet.

Volgende week is er niet weer alleen een eilandderby maar ook een diekderby. En ik ben er niet altijd voor om extra druk op de groep te leggen, maar ik denk dat we hier nu wel aan toe zijn. Onder de 8 doelpunten voor ons ben ik niet tevreden. Dit stukje gebruikt hun trainer natuurlijk ook als extra motivator voor zijn ploeg. Dat is dan weer een extra motivator voor ons om dat te gebruiken om er 10 te maken.