Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – Duiveland 2

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tussen S.K.N.W.K. 2 en Duiveland 2 van de website van Duiveland:

Vandaag stond de derby SKNWK 2 – Duiveland 2 op het programma. Duiveland startte deze zaterdag als nummer 1 in de Reserve 3e klasse B. Dus aan de start had Duiveland de beste papieren, maar in een derby kan het altijd anders lopen! Na de vele regenval van de laatste dagen was het afwachten of het nog wel door zou gaan. Gelukkig ging de wedstrijd door en kon er om 12.30u afgetrapt worden op het sportpark ‘Het Springer’.

De eerste helft werd er gestart met Simon op de goal in de verdediging Johan S, John B, Jelmer en Leen. Op het middenveld startten Fabian, Bjorn, Ronald en John P. In de aanval stonden Ramon en Lut (Johan v/d Werf).

Aan het begin van de wedstrijd was het voor beide teams een beetje aftasten, zo werden er weinig kansen gecreëerd. In de 13e minuut werd geeft Ramon de bal mee aan de opstormende Ronald, deze verrast de keeper in de verre hoek en zo staat al snel de 0-1 op het score bord. Na de openingsgoal blijft het vrij rustig van beide kanten. Duiveland ging slordig om met het balbezit en de ruimte die er lag. SKNWK speelde constant de lange bal en deze kon steeds makkelijk onschadelijk worden gemaakt door de verdediging.

In de 41e minuut kwam Duiveland weer tot scoren, Ronald legde de bal breed op de opkomende Ramon en deze schoot van buiten de zestien in de lange hoek. Duiveland speelde het balbezit rustig uit en zo kon er
met een 2-0 voorsprong worden gerust.

In de tweede helft werden er drie wissels toegepast, Johan S werd vervangen door Jaimy, Bart-Jan kwam erin voor Ronald en John P verliet het veld voor Jan. Na de aftrap eiste Duiveland steeds de bal op, Nieuwerkerk kwam er niet meer uit. In de 55e minuut werd het balbezit omgezet in een doelpunt, Lut reageerde attent op een afgeslagen schot van Bjorn.

Nadat Duiveland weer een aantal minuten op balbezit had gespeeld en een aantal ballen het afgevuurd was het in de 70e minuut dan toch raak. Ramon scoorde zijn 2e van de middag d.m.v. een schitterende vrije trap en zo staat het al 0-4. Duiveland laat de bal rondgaan en SKNWK komt er niet meer aan. In de 75e minuut valt er weer een doelpunt! Bjorn slalomt door de Nieuwerkerkse defensie en legt de bal keurig voor de voeten van Lut, deze tikt de bal in het doel.

Na de vele doelpunten had Ramon wel zin om nog een keer te scoren! Hij schiet dan ook weer van afstand in de verre hoek, dit levert hem zijn 3e doelpunt van de middag op. In de 82e minuut pikte Jelmer ook zijn doelpunt nog mee. Hij slalomt met de bal vanuit de verdediging tussen de spelers van SKNWK door en ging in het zestien meter gebied de kaats aan met Lut, daarna ronde Jelmer fraai zijn zelf opgezette actie af.

Na de 7-0 voorsprong van Duiveland het genoeg voor vandaag. Simon hield deze middag zijn doel en zijn shirt schoon! Na gisteren bleek dat er dit seizoen periode titels te vergeven zijn in de reserve 3e klasse B. Door de overwinning op SKNWK is de eerste periode titel voor Duiveland 2 een feit,
een top prestatie van het hele team en de begeleiders!!!!!

Aan het eind van het seizoen geeft de periode titel recht op het spelen van de nacompetitie samen met 12 andere teams voor een plekje in de reserve 2e klasse! Volgende week staat om 13.30, op het Oostersportpark, de derby tegen ZSC’62 2 te wachten.