Torensma/Verhage winnen 3e WIK’57 voetbalquiz

De winnaars van de derde WIK’57 voetbalquiz heten Freek Torensma en Elmar Verhage. Ze waren duidelijk de sterksten in een veld van 20 koppels. Van heel het eiland (en overigens ook van daarbuiten) waren er weer koppels afgereisd. Nadat ook het laatste koppel, Constandse-De Jonge, de kantine van de Vospit uiteindelijk had gevonden werden de deelnemers om 19:30 uur verwelkomd in een toen al gezellige kantine.

Jacob Muller, icoon uit het Bruse vissersdorp, werd vooraf de vraag gesteld waarom Bruse Boys de volgende dag van Duiveland ging winnen. Zonder enige twijfel was het antwoord dat ‘zijn’ Bruse Boys dat zeker niet gingen doen. En de historie leert inmiddels dat zijn woorden bewaarheid werden.

De opzet van de quiz was dezelfde als de vorige twee edities, 75 voetbalvragen verdeeld over drie rondes waarin 120 punten te behalen konden worden. De eerste vraag kon gesteld gaan worden en je hoorde de hersenen zomaar kraken. Deze vraag luidde;
Het Zeeuws elftal speelde een aantal jaar geleden tegen Feyenoord (0-0). Welke 4 Schouwse spelers speelden mee in die wedstrijd?

Vragen uit de Eredivisie, Champions league, Zeeuws voetbal, EK en WK en o.a. Buitenlands voetbal volgen na elkaar. Kent u Ruud Kool van Fortuna Sittard nog? Ook deze ‘vergeten’ voetballer kwam langs. Of kent u Rudi Dil, onder deze naam werd Ruud Gullit 50 jaar geleden geboren. Uiteraard mochten vragen over Johan Cruijff, Lionel Messi, John Guidetti en het EK 2012 niet ontbreken vanavond. Wist u dat in 1979 er een revanche wedstrijd tegen Argentinië werd georganiseerd in Zwitserland waarin op het wedstrijdformulier twee Jan Peters stonden? De echte kenners wisten dat toch.

Al met al werd het weer een bijzondere avond waar we weer zeer tevreden op terugkijken. De top tien zag er zo uit;

1. Freek Torensma en Elmar Verhage
2. Oscar Fonteine en Ivo Fonteine
3. Ricardo de Winter en Rick Postuma
4. Ferry Berrevoets en Richard Verhage
5. Toine Tiggelman en Peter Goedegebuure
6. Jacob Muller en Han Muller
6. Patrick de Broekert en Leon den Boer
8. Cees Dalebout en Harold Kesteloo
9. Wilco de Valk en Martijn Neele
10. Jan Constandse en Leendert de Jonge

We bedanken iedereen weer voor zijn of haar aanwezigheid deze avond. En het bleef nog lang onrustig op de Vospit…

Geschreven door Bart Boot en Theo Wittenberg