Stil op de Nederlandse velden

Dit weekend staat het voetbal stil bij de schokkende gebeurtenis in het amateurvoetbal, waarbij assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen op tragische wijze om het leven kwam. De dood van Richard Nieuwenhuizen heeft een grote golf van verontwaardiging en intens verdriet teweeg gebracht. Ontsteltenis is er ook bij de voetbalbond over wat hem is overkomen. De waarden en normen die wij kennen en respecteren zijn ver overschreden.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond spreekt uit naam van de 1,2 miljoen leden zijn medeleven uit. Medeleven naar de nabestaanden, maar ook naar de vereniging en velen in dit land, die nog zoveel vragen hebben en pijn en onbegrip voelen. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn daarom dit weekeinde afgelast.

In het betaald voetbal wordt collectief een minuut stilte in acht genomen en dragen de clubs en arbiters rouwbanden. Op deze wijze, maak je de herdenking en de stilte juist zichtbaar voor het hele voetbalpubliek. Juist dan is er aandacht voor de gebeurtenissen, bij de spelers, op de tribunes en tijdens de uitzendingen. Dat is waar het hier om gaat. Dat we met het hele voetbal laten zien, dat dit nooit meer mag gebeuren en dat we met elkaar stil staan bij deze vreselijke gebeurtenis.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.

Bert van Oostveen,
Directeur betaald voetbal.

1 reactie op "Stil op de Nederlandse velden"

  1. Heel goed. Onopgevoede jongelui hoort niet op het sportveld thuis.

Reacties gesloten.