Club moet trainer aanstellen bij standaardteam

De KNVB heeft de controle op de bevoegdheid van trainers de afgelopen seizoenen behoorlijk verscherpt. Dit besluit is na overleg met de VVON, Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland, en ter bescherming van de door de KNVB opgeleide trainers genomen.

Afgelopen december is tijdens de bondsvergadering een reglementswijziging, artikel 17 lid 1 t/m 4, aangenomen, waardoor een vereniging voor door het bestuur amateurvoetbal aangewezen competitieklassen (wordt jaarlijks door publicatie bekendgemaakt) een bevoegde trainer dient aan te stellen. Een bevoegde trainer is in het bezit van een geldige trainerslicentie voor het competitieniveau waarin de vereniging uitkomt.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat verenigingen komend seizoen niet meer kunnen aangeven geen trainer te hebben aangesteld voor een standaardteam (met uitzondering van de zondag 6e klasse. Dit geldt uiteraard alleen voor de districten die een 6e klas hebben op zondag).

Daarnaast blijft het reglement voor trainer/speler (in de laagste 2 klassen van een district) en het dispensatiereglement voor komend seizoen onveranderd.