‘Voetbal + Respect = Samenspel’ in Zuid I

Het district Zuid I had op zaterdag 2 februari een bijeenkomst met als thema ‘Voetbal + Respect = Samenspel’. Ruim honderd personen kwamen af op de bijeenkomst in het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van NAC, in Breda.

De ‘aftrap’ werd om half tien verricht door districtsmanager Mark van Berkum. Onder de aanwezigen veel verenigingsbestuurders, maar ook enkele leden van het districtsbestuur, van scheidsrechtersverenigingen, jeugdorganisaties, betaald voetbalclubs, gemeenten en ook een groot aantal medewerkers van het districtskantoor van Zuid I.

Waarde

Na de aftrap gingen de aanwezigen in kleine groepen met elkaar de beste ideeën delen. Initiatieven die hun waarde hebben bewezen en die snel in de eigen vereniging kunnen worden ingevoerd. Al dan niet ontstaan na het weekend van ‘bezinning’. Onder het motto ‘alleen ga je sneller, samen komen we verder’, werden de groepsdiscussies van de eerste helft plenair teruggekoppeld.

In de tweede helft werd in groepen op lokaal niveau verder van gedachten gewisseld over wat KNVB en verenigingen samen nog beter kunnen doen. Dat voetbal met respect iets is dat samenspel vergt, kwam hier vooral naar voren. Met elkaar in goed contact komen, met de KNVB en nadrukkelijk ook tussen verenigingen.

Terugkoppeling

Na de plenaire terugkoppeling, waarop een aantal aanwezigen een extra toelichting kon geven, werd de bijeenkomst afgesloten met de vraag wat de aanwezigen van deze bijeenkomst meenemen naar de vereniging, de achterban en wat de KNVB betreft naar het districtskantoor.

De reacties na afloop waren erg positief, er werd veel dynamiek en enthousiasme ervaren om ‘respect’ verder onder de aandacht te houden. Het thema krijgt uiteraard een vervolg. De uitwerking van de groepsdiscussies wordt nog naar alle verenigingen verzonden.