SKNWK wint van machteloos Stavenisse

Vandaag stond voor de tweede week op rij een competitiewedstrijd op het programma, iets wat al even niet was voorgekomen na de lange winterstop die koning winter voor ons in petto had. SKNWK 1 had wel wat andere namen in de opstelling doordat er een aantal spelers (Martijn Neele en Martijn Rentier waren ziek, Alex zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en Sytze had de lange latte ondergebonden) er niet waren. Hierdoor moest trainer/coach Thomas de Ridder zijn elftal op enkele plaatsen wijzigen en nog enkel spelers die bij het tweede stonden (dat was afgelast) toevoegen aan de eerste selectie toch uit 14 spelers bestond.

Joris Spitholt maakte vandaag zijn debuut in SKNWK 1, na al enkele keren in de winterstop in de basis te hebben gespeeld was het voor hem nu een wedstrijd voor het echie.

Van een wedstrijd was eigenlijk al geen sprake want na 5 minuten had SKNWK al een 2-0 voorsprong. Na ongeveer een minuut ging Robert Padmos met de bal er vandoor, hij hield het overzicht en zag de vrij staande Martijn Backx staan en hij legde deze bal keurig af zodat het voor de clubtopscoorder een koud kunstje was om deze buitenkans te verzilveren.

Een 4 minuten laten was het Robbert Uyl die een prima pas op de aangever van de eerste goal gaf en ook Robert Padmos wist hier wel raad mee en verschalkte de 17 jarige keeper van Stavenisse voor de 2 keer binnen 5 minuten. Het leek hierna wel of SKNWK iets gas terug nam en dit resulteerde in een paar corners van Stavenisse, deze werden niet gevaarlijk. Het was even een minuut of 25 dat SKNWK wel kon maar niet wou en Stavenisse wel wou maar niet kon.

Zonder dat Stavenisse gevaarlijk kon worden controleerde SKNWK wel de wedstrijd, maar tot het creëren van kansen kwam het eigenlijk niet, dit kwam mede doordat SKNWK de gemaakte afspraken niet goed uitvoerden en een aantal keren slordig was in de passing.

Na 30 minuten ging SKNWK toch weer even gas geven. Het was een voorzet van links die was vertrokken van de voet van Remco vd Berge, kwam via een klutsbal uit bij Remco Veenboer die niet twijfelde en de bal op goal schoot en zo was de 3-0 een feit. Ook de 4-0 komt nog voor de rust en wel van de voet van Robert Pasmos, na een schot laat de keeper de bal los en hier is Robert als eerste bij en tikt de 4-0 binnen.

Na wederom een goede actie van Remco vd Berge die goed doorkomt aan de linkerkant en ook hij behoud goed het overzicht en ziet in de tweede lijn Robbrt Uyl goed meegelopen, Remco trekt de bal terug en Robbert Uyl schuift de bal beheerst naast de keeper in het goal. Dit was een prima aanval uit het boekje, met een goede steekpas, goed het overzicht bewaren en goede bezetting voor de goal.

Stavenisse werd nog 1 keer echt gevaarlijk na een matige inspeelpas van aanvoerder Carlo vd Maas op Joris Spitholt was Ard-Jan prins van Stavenisse er als de kippen bij en ging recht op doelman Mike Bakker af en gelukkig voor SKNWK schoof de spits van Stavenisse de bal naast het goal en zo gaan de mannen van Thomas de Ridder rusten met een 5-0 voorsprong.

De tweede helft was niet groots, het is wel te prijzen dat Stavenisse bleef voetballen en op zoek bleef naar de ere treffer. Het was in de 62ste minuut toen Robert Padmos de bal goed afspeelde op Remco vd Berge, die de bal keihard tegen de touwen schoot in de kruising.

Stavenisse kreeg nog 2 grote kansen, 1 was een kopbal en een schot dat diagonaal op goal werd geschoten en nog genoeg geraakt werd door doelman Mike Bakker en de bal voor SKNWK aan de juiste kant van de paal naast het goal ging.

De prima spelende rechtsback Steven Padmos werd vervangen door Emiel Kuijten en zo werd Remco Veenboer rechtsback en Emiel Kuijten nam zijn plek in. Na 10 minuten gaf Remco Veenboer aan dat hij ook moegestreden was (kwam terug van een blessure na vorige week alweer 20 minuten meegedaan te hebben) en zo kwam ook Yannick vd Cingel in het veld als rechtsback en Toon vd Berge maakte ook “weer“ zijn opwachting in het eerste om nog met een dik kwartier op de klok de wedstrijd uit te spelen.

In de 81ste minuut kreeg SKNWK nog een penalty na een hands bal in de 16 meter. Deze werd door de eerste penaltynemer en aanvoerder Carlo vd Maas genomen en beheerst binnen geschoten. En zo kwam de teller op 7-0 te staan.

In de 84ste minuut was het Remco vd Berge die goed doorkwam op links en binnen de 16 meter werd gevloerd. De goede leidende scheidsrechter de heer Lam legde de bal voor de 2x keer binnen 3 minuten op de stip, het was nu Martijn Backx die achter de bal ging staan (miste tegen DVO thuis een penalty) en schoot de bal nu met vertrouwen weer tegen de touwen, dit was ook voor hem weer belangrijk. En zo kwam de teller op 8-0 te staan.

Achterin de 0 gehouden, weinig weggegeven dat is positief enkel als we de gehele wedstrijd hadden blijven voetballen dan was de uitslag vele malen hoger geweest, maar uiteindelijk telt gewoon, de winst en achterin de 0 en weinig weg gegeven.

Volgende week mogen we weer afreizen naar Bergen op Zoom om daar aan te treden tegen v.v. Vrederust.