Waar doelpuntenfestijn vanavond op ‘Het Springer’

Vanavond, dinsdag 27 augustus 2013, stond op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ het bekerduel tussen S.K.N.W.K. 1 en Vosmeer 1 op het programma. De toeschouwers werden verwend met maar liefst 13 doelpunten. Eindstand was namelijk 10-3 in het voordeel van de thuisploeg. Daarbij ook nog maar liefst 3 roden kaarten. Dus voldoende gespreksstof.

‘Het bal’ werd na zo’n vijf minuten geopend door Carlo v/d Maas namens S.K.N.W.K. Hij maakte uit een corner van Remco Veenboer de 1-0. Niet veel later was linksback Timo Verkaart de aangever. Nu was Robert Padmos het eindstation. Hij scoorde beheerst de 2-0.

Padmos was dicht bij de 3-0 tussenstand, maar zijn schot belandde op de paal. Toch na zo’n half uur spelen wel de 3e treffer namens S.K.N.W.K. Assist was deze keer van Remco v/d Berge. Robert Padmos maakte zijn 2e van deze avond.

Omdat het allemaal wel heel makkelijk gaat, sluipt er wat nonchalance in de ploeg. Zodoende een onnodige strafschop tegen. Vosmeer weet wel raad met dit kansje en komen terug in de wedstrijd tot 3-1.

Toch nog een treffer voor de blauw/zwarten voor de rust. En wat voor één. Een schitterende aanval wordt door Stefan Vermeer met de hak keurig klaargelegd voor opnieuw Robert Padmos. Hij schiet snoeihard de 4-1 in de kruising.

Als dan Vosmeer nog een keer countert en overduidelijk een handsbal maakt, scoren ze de 4-2. Assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. Jos van Spier vlagt echter. Alles en iedereen heeft gezien dat er hands is gemaakt, behalve de scheidsrechter. Hij keurt het doelpunt daarom onterecht goed. Hierop ontstaat een discussie tussen scheidsrechter en assistent, waarop laatste genoemde met een rode kaart van het veld wordt gezonden. Ruststand dus 4-2.

Gelijk na de thee is S.K.N.W.K. nog niet helemaal bij de les. Het is Vosmeer die zelfs terug kunnen komen tot 4-3. Maar gelukkig stelt S.K.N.W.K. orde op zaken. Het is Remco v/d Berge die gelijk de marge weer op twee brengt en de stand dus op 5-3.

Dan gaat het snel. Robert Padmos schiet opnieuw de bal snoeihard in de kruising en zorgt voor de 6-3 (zijn 4e doelpunt al deze avond). Na de 6-3 gebeurt er van alles. S.K.N.W.K. mist behoorlijk wat kansen. Inmiddels is Vosmeer dan van een team van 11 man teruggebracht tot een 9-tal. Eerst wordt een speler uit het veld gestuurd na commentaar op de leiding. Niet veel later nog een speler na een natrappende beweging.

S.K.N.W.K. jaagt dan op de dubbele cijfers. Kansen genoeg en ook nog wat treffers. Remco v/d Berge maakt er 7-3 van. Uit een assist van Remco Veenboer zorgt Robert Padmos met zijn 5e doelpunt van de avond voor de 8-3.

Martijn Rentier maakt met een bekeken schot de 9e voor de thuisploeg. En nadat dan nog aardig wat kansjes om zeep worden geholpen, kan Remco v/d Berge met een mooie kopbal de 10e treffer aan laten tekenen. Dit is de eindstand.

Een waar doelpuntenfestijn dus. S.K.N.W.K. scoort er lusig op los, maar helaas toch ook weer 3 onnodige tegentreffers. Dat mag eigenlijk niet gebeuren.

In de andere poulewedstrijd wint Jong Ambon met 1-6 van Volharding. Wil S.K.N.W.K. dus de volgende ronde halen, zullen ze zaterdag zelf moeten winnen van Volharding. En dan moet Jong Ambon zondag verliezen van Vosmeer. Beide ploegen zouden dan 6 punten hebben en dan wordt het doelsaldo doorslaggevend.

A.s. zaterdag de uitwedstrijd naar Ovezande waar om 17:00 uur Volharding 1 de tegenstander is.