Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 3 – S.P.S. 2

Hieronder een wedstrijdverslagje van de wedsdtrijd van afgelopen zaterdag, 21 september 2013, tussen S.K.N.W.K. 3 en S.P.S. 2 van de website van S.P.S.:

S.K.N.W.K. 3 – S.P.S. 2 (competitie)

de tweede competitiewedstrijd tegen S.K.N.W.K., uit in Nieuwerkerk, stond op programma en de trainer kon beschikken over dertien spelers. Veel te vroeg aangekomen in Nieuwerkerk hebben we eerst maar een extrannetje genomen voordat we de kleedkamer in gingen. Na de opstelling van de trainer en de tactiek voor die middag, deze was zeer eenvoudig meer scoren dan de tegenstander, kon de warming up beginnen. Ditmaal onder leiding van derde aanvoerder Mark. De tegenstander was hierdoor gelijk onder de indruk door de goede en stevige warming up, die zeer professioneel was.

S.P.S. mocht de aftrap nemen en vanaf begin werd er gelijk goed gecombineerd, hierdoor kwamen we al vroeg voor het doel van S.K.N.W.K. De eerste tegenaanval kwam direct daarna, echter door goed verdedigen van Mark kon Daan de bal overnemen. Na zijn tegenstander te hebben afgeschud kon hij doorlopen naar de 16 van S.K.N.W.K., daar een laatste man uitgespeeld te hebben kon hij terugleggen vanaf de achterlijn op Wilmer die simpel binnen kon tikken: 0-1 in zes minuten. Wilmer zijn eerste doelpunt in zijn eerste wedstrijd voor S.P.S.

Na het eerste doelpunt konden we door goed positiespel de wedstrijd redelijk goed controleren. S.K.N.W.K. was een aantal maal gevaarlijk door lange ballen naar voren te geven, maar de verdediging stond goed die dag. In de 30e minuut viel dan toch de 1-1 door een rare beslissing van de scheids, iedereen dacht bij S.P.S. dat hij in ons voordeel was, wat niet zo bleek te zijn. S.K.N.W.K. nam de bal snel en konden de bal achter Rowin in het net schuiven.

Dit was direct het moment om de licht geblesseerde Niek te vervangen door Maurice. Na de aftrap werd deze door het middenveld in de loop aangespeeld speelde zijn tegenstander en passeerde de keeper simpel: 1-2 in de 31 minuut. Een betere invalbeurt kan er niet zijn. Dit gaf ons weer de spirit om door te gaan en om verder aftand te nemen. Dit gebeurde dan ook in de 33e minuut, na goed druk zetten voorin, kon Rob binnen schieten. Dit was een goede marge waardoor we meer op balbezit gingen spelen en minder risico’s namen om met deze stand de rust in te gaan.

Tijdens de rust de complimenten van de trainer voor de inzet en het goede voetbal. Maar deze lijn moest wel worden doorgetrokken worden in de tweede helft. Dus iedereen was gelijk scherp vanaf het moment van de aftrap. S.K.N.W.K. had wat meer snelheid op het middenveld gebracht waardoor iedereen weer even aan zijn nieuwe man moest wennen. Uiteindelijk konden we weer in ons spel terug komen en werden we weer gevaarlijk voor het doel van S.K.N.W.K., maar de bal wilde er niet ingaan.

Na een snelle counter van S.K.N.W.K. werd het in de 70ste minuut dan toch tegen de verwachtingen in 2-3. Maar net als bij het eerste tegendoelpunt konden we daarna snel weer scoren. Door goed doorjagen van Wilmer op de keeper kwam de bal bij Wilmar die vanaf rand 16 hard binnenschoot; 2-4 in de 75ste minuut. Ondertussen was Niek weer het veld in gekomen voor Jean-Paul. Hij kreeg na een goed uitgespeelde aanval van Wilmer voor de voeten en kon voor open doel binnentikken. Maar door een verkeerde beweging ging er iets mis in zijn lies, wedstrijd stilgelegd. Uiteindelijk de brancard erbij gehaald maar hij kon met wat hulp zonder brancard het veld af.

Jean-Paul kon na vijf minuten weer het veld inkomen en snel daarna scoorde hij, maar het doelpunt werd afgekeurd: buitenspel. De laatste tien minuten hebben we daarna goed en simpel uitgespeeld door de bal rustig rond te laten gaan. S.K.N.W.K. zag ook in dat er niets meer te halen viel. De tweede overwinning was een feit.