Uitslagen zaterdagvoetbal 28 september

OOST-SOUBURG – In de eerste klasse van het zaterdagvoetbal leed Zaamslag de eerste nederlaag van het seizoen. Na drie gelijke spelen bleek Heerjansdam op eigen veld met 1-6 te sterk.

Na 45 minuten spelen leidde Zaamslag nog met 1-0 door een doelpunt van Peter Dieleman, maar in de blessuretijd van de eerste helft kantelde de wedstrijd volledig. Via Soufian Aouragh en Johan Versluis kwam Heerjansdam op een 1-2 voorsprong. Bij het veroorzaken van de vrije trap waaruit de tweede treffer van de bezoekers viel kreeg Melvin Rijckaert de rode kaart. Na rust incasseerde het tiental van Zaamslag nog vier tegentreffers. De uitslag had nog hoger kunnen zijn, maar Nicky van der Ent miste twee penalty’s voor Heerjansdam.

In de tweede klasse boekte FC Dauwendaele zijn vierde overwinning op rij. Thuis werd met 4-1 gewonnen van De Fendert. In dezelfde klasse kreeg MZVC voor de vierde keer een nederlaag te verwerken. VVC’68 was met 5-1 te sterk.