Wedstrijdverslag SKNWK 1 – Hoedekenskerke 1

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, 26 oktober 2013, tussen S.K.N.W.K. 1 en Hoedekenskerke 1 van de website van Hoedekenskerke:

SVH verliest van SKNWK

Opstelling voor vandaag: 1 Ube, 2 Koen, 3 Gerard, 4 Sander, 5 Hein, 6 Richard, 7 Jacky, 8 Anne, 9 Sebas, 10 Emiel, 11 Martijn, 12 Ashwin, 13 Niels O, 14 Jermo

Vandaag de verwachtte moeilijke wedstrijd tegen SKNWK. Bij SVH een aantal afwezigen zoals Jorn, Jasper en Jan. Jermo zit niet 100% op de bank. Dit leverde uiteraard een aantal omzettingen in de formatie op. SVH begon sterk en de eerste aanval was er één uit het boekje. Een aanval over rechts via Jacky die Emiel de hoek instuurt, deze geeft een loepzuivere voorzet maar Sebas komt net lengte te kort om de bal goed te kunnen koppen.

SKNWK schakelt na deze kans razendsnel om en voordat we het wisten lag de bal achter Ube in het net. Het was een aanval over links waarbij 1 van de spelers van SKNWK de bal makkelijk kon voor geven. Anne liet een man uit zijn rug komen en deze wist met het hoofd te scoren.

In deze fase van de wedstrijd liet SVH bij vlagen goed voetbal zien echter de eindpass was net te hard of te zacht en kwam dus niet goed aan. SKNWK daar in tegen was zeer gevaarlijk bij de omschakeling bij balbezit. Men kwam er razendsnel uit en ons middenveld werd iedere keer er uit gelopen. Bij een soort gelijke actie was er balverlies van SVH op het middenveld. Een speler van SKNWK schoot van 25 m op het doel, de bal werd door een speler van SVH van richting veranderd, Ube kon de bal nog met zijn vingertoppen raken echter de bal kwam via de lat voor een meegelopen speler van SKNWK terecht en wist de 2-0 op het bord te zetten. Een bittere pil voor SVH omdat zoals gezegd er leuk gevoetbald werd.

De 3-0 lag voor de rust al het in het netje. Een voorzet van links werd in de 16m zone gebracht. Ube kwam uit zijn goal maar kon de bal niet onder controle krijgen en de 3-0 was een feit. Deze laatste goal viel net voor rust. In de eerste helft viel ook Martijn uit met waarschijnlijk een hamstring blessure. Niels Otte kwam hem in de punt van de aanval vervangen.

Na rust een onveranderd SVH. Op een gegeven moment werd Niels Otte binnen de 16 m vrij aangespeeld en liep richting de keeper, echter zijn schot belandde op de paal en SVH liet hier dus de aansluitingstreffer liggen.

Even daarna was het Richard die van links een lange bal op maat afleverde op Sebas. Hij twijfelde niet en wist de bal in de goal te werken. In deze fase was SVH de ietwat betere ploeg. Het leek alsof SKNWK er een beetje door zat.

In de 60 minuut Hein er uit voor Ashwin, Anne naar de linksback positie en Ashwin op linkshalf. Daar waar SVH wellicht op meer mocht rekenen was het SKNWK die de 4-1 er in wist te schieten. Het geloof bij SVH was nu zeker verdwenen.

Aan het einde van de wedstrijd ging Emiel hard en kermend naar de grond. Hij pakte daarbij naar de achterzijde van zijn knie. Met behulp van de brancard werd hij het veld afgedragen en na de wedstrijd naar de HAP in Goes. Diagnose viel in eerste instantie mee. Scheurtje in de kuitspier en herstelperiode 2 weken. Wellicht dat onze medicus Kees hier ook nog maar eens zijn licht over moet laten schijnen.

De goed leidende scheidsrechter Marinus de Boer floot na 90 minuten voetballen af. Frank de Boer zou zeggen: We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar te weinig gekregen. En dat zou volgens mij ook de conclusie moeten zijn. 3 uitvallen voor rust zorgde voor een 3-0 achterstand die we niet meer goed konden maken.

Na en voor de wedstrijd werd de 19 jarige inwoner Tinus van den Ban uit Nieuwerkerk herdacht. Deze jongen was deze week bij een noodlottig arbeidsongeval in de Moerdijk om het leven gekomen. Op dat soort momenten ben je het verlies van een partijtje voetbal al weer snel vergeten en ben je snel terug in de realiteit.

Volgende staat de thuiswedstrijd tegen Bevelanders op de agenda.