A.s. dinsdag start cursus training Mini-pupillen

Op 22 oktober heb ik (Angela Jong) een gesprek gehad met Adri Franke (trainer K.N.V.B.) over de mini-pupillen cursus. Adri komt een cursus geven aan onze trainers (cursus is 3 avonden).

Hierbij geeft hij geeft handvatten om de training op het juiste niveau van de mini-pupillen te geven en belicht eveneens de mentale kant van de mini’s (hoe komt het dat sommige kinderen iedere keer naar hun vader/moeder lopen, waarom zitten ze allemaal bovenop de bal e.d.)

De avond begint een half uur voor de training van de Mini’s begint. Tijdens de training krijgt iedere keer iemand anders de opdracht op te observeren en de ander geeft de training. Die observaties worden na de training besproken. Dit kost ook ongeveer een half uurtje.

Ook vroeg hij wat wij van de ouders verwachten? Hierop heb ik geantwoord dat we graag zouden zien dat de ouders betrokken zijn. Daarom is de eerste avond er één waarbij ook de ouders zijn uitgenodigd. Adri gaat hen erbij betrekken en we hopen dat dat wat meer binding geeft met de club, zodat zij misschien wat vaker kunnen en willen helpen/assisteren.

De cursus begint dinsdag 26 november om 18:00 uur.