Mark Schuit speelt zaterdag 100e wedstrijd

Mits hij fit blijft en opgesteld wordt, speelt Mark Schuit zaterdag zijn honderdste competitiewedstrijd voor Kloetinge. Uniek is dat niet – zijn ploeggenoot Daan Esser staat al op 210 duels – maar een mijlpaal is het wel. Sinds 1998 wordt Schuit de veertiende speler die honderd competitiewedstrijden in het eerste van Kloetinge heeft afgewerkt.

De lijst van zijn dertien voorgangers staat hieronder in de tabel. Behalve Daan Esser zijn er nog twee ploeggenoten die de kaap van honderd wedstrijden hebben geslechts. Doelman Jaco van der Schee (188 duels) en centrale verdediger Jaap Esser (172 duels). Ook assistent-trainer Johan de Goederen maakt deel uit van de club van 100.

Mark Schuit debuteerde in november 2008. Kloetinge speelde in de eerste klasse op eigen veld tegen Nivo Sparta. Trainer Diederik Hiensch zat krap in de spelers en liet zelfs tweede-elftalspeler Wesley den Hollander debuteren als basisspeler. In de tweede helft kwam Mark Schuit, een A-junior van zestien jaar, hem vervangen. Het mocht niet baten; Kloetinge verloor met 0-1.

Een jaar later, met Cees Houtepen als trainer, werd Schuit definitief overgeheveld naar het eerste en speelde hij meteen elke wedstrijd. Kloetinge promoveerde dat seizoen naar de hoofdklasse en Schuit wekte de interesse van Hoek. Het kwam niet tot een transfer. Inmiddels speelt Schuit voor het vierde opeenvolgende seizoen met Kloetinge in de hoofdklasse.

Zijn competitieteller staat op 99 duels (22 goals). Zaterdag tegen XerxesDZB kan hij in de drie cijfers komen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/