Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2013 (april)

Nu het jaar 2013 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2013 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april.

2 april

’Europees programma’ voor S.K.N.W.K. E2

De pupillen van S.K.N.W.K. E2 zitten in een soort Europees voetbalprogramma. Zij spelen namelijk zoals alle ‘grote’ Europese ploegen dat gewend zijn, maar liefst 5 wedstrijden in 14 dagen. Dit is uiteraard het gevolg van de vele afgelastingen van de afgelopen weken/maanden.

Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Bevelanders E2. Donderdag 4 april komen ze in Kerkwerve in aktie tegen W.I.K ’57 E1 (18:45 uur).

Zaterdag 6 april in Bruinisse tegen Bruse Boys E2. Dan woensdag 10 april a.s. opnieuw een avondwedstrijd. Dan is opnieuw Bevelanders E2 de tegenstander. Nu in Kamperland om 18:45 uur.

Tot slot op zaterdag 13 april de thuiswedstrijd tegen W.I.K. ’57 E1. Aanvang van dit duel is 10:00 uur.

9 april

Topscorers senioren SKNWK zijn jarig !!

Sinds een paar jaar staan alle S.K.N.W.K.-leden op de verjaardagskalender op deze website. Voor de privacy hebben we uiteraard de leeftijd maar weggelaten……..

Vandaag, dinsdag 9 april, blijkt volgens deze kalender dat 2 seniorenleden jarig zijn. En wel onze topscorers van dit moment, Martijn Backx (S.K.N.W.K. 1) en Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 2). Zij scoorden dit seizoen samen al 46 doelpunten !! (Martijn 27x en Stefan 19x). Beiden natuurlijk van harte gefeliciteerd !!

Het komt toch nog wel eens voor dat iemand niet op deze verjaardagskalender staat of dat de datum verkeerd is. Indien dit het geval is dan graag even een mailtje sturen aan de webmaster.

10 april

Rob v/d Sleen weer terug op het veld

Tijdens een oefenduel in januari van dit jaar liep Rob v/d Sleen een paar breukjes op in zijn middenvoetbeentjes. Na gips en revalidatie is hij weer terug op de velden.

Uiteraard is het nu rustig aan opbouwen, maar het begin is er. Rob, welkom terug op het veld.

11 april

Stefan Vermeer op 21 competitietreffers

Vanavond, donderdag 11 april 2013, speelde S.K.N.W.K. 2 de inhaaldwedstrijd tegen Apollo ’69 2. In een doelpuntrijkduel werd het uiteindelijk 6-4.

Stefan Vermeer scoorde 2x en verstevigde de 2e plaats op de topscorerslijst bij de senioren. Hij scoorde inmiddels 21x.

De overige treffers kwamen op naam van Sander Uijl (2e doelpunt dit seizoen) Erwin Nelissen (uit een strafschop, zijn 7e deze competitie), Ali Zaman (11e treffer dit seizoen) en Emiel Kuijten (4e doelpunt deze competitie).

Martijn Backx blijft overigens clubtopscorer met 27 treffers namens S.K.N.W.K. 1.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

14 april

Jeugdleider Bert van Tilburg in Marathon Rotterdam

Jeugdleider Bert van Tilburg loopt vandaag de Marathon van Rotterdam. Vanaf deze plaats wensen we Bert alle succes toe !!

14 april

S.K.N.W.K. 1 kan zich gaan opmaken voor na-competitie

S.K.N.W.K. 1 kan zich gaan opmaken voor de na-competitie. Dat is de conclusie na de in extremis verloren derby tegen Z.S.C. ’62 1. De titel lijkt een prooi voor Halsteren. Kogelvangers lijkt grootste kandidaat voor de 2e plaats of Smerdiek moet nog roet in het eten gooien. Voor S.K.N.W.K. rest (dan) de na-competitie.

Gisteren dus de derby in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62. En het werd een ‘echte’. Rode kaarten, strafschoppen en uiteindelijk de winnende treffer ver in blessuretijd. Helaas bleven de drie punten in Scharendijke.

Na het beginsignaal van de zeer jeugdige scheidsrechter De Cock (hij floot zijn 2e seniorenwedstrijd ooit en deed dit overigens uitstekend) was al snel duidelijk dat Z.S.C. ’62 de bovenliggende partij was. S.K.N.W.K. kwam opnieuw niet aan voetballen toe (zoals de laatste weken al het geval is) en hanteerde weer veelvuldig de lange bal. Hierdoor weinig kansen voor de Nieuwerkerkers. Overigens ook de thuisploeg sprong zeer slordig om met het balbezit en kon weinig gevaar stichten.

Na zo’n half uur spelen komt er een kentering in de wedstrijd. Doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. is net iets te laat en haalt de doorgebroken Nicky v/d Velden onderuit. Na wat oplapwerkzaamheden van beide verzorgers krijgt Bakker terecht de rode kaart en kan dus inrukken. Laatste man Martijn Neele van S.K.N.W.K. neemt de positie onder lat in en S.K.N.W.K. komt dus in een ondertal. De toegekende vrije trap verdwijnt overigens naast het doel.

Op slag van rust gaat clubtopscorer Martijn Backx van S.K.N.W.K. goed door en wordt onderuit gehaald in ‘de 16’. Een strafschop is zijn deel. Aanvoerder Carlo v/d Maas weet wel raad met dit buitenkansje en zorgt voor de 0-1 voorsprong.

In de 2e helft weet je dan dat Z.S.C. ’62 gaat komen. Echter gelegenheids-goallie Neele wordt eigenlijk nauwelijks onder vuur genomen. S.K.N.W.K. probeert het met enkele counters, maar mist net dat beetje geluk (of is het toch de overtuiging) dat de laatste bal eens een keertje goed valt.

Een kwartier voor tijd krijgt ook Z.S.C. ’62 een penalty. Martin v/d Schee van de thuisploeg is wel zo slim genoeg om te gaan liggen (zo gaf hij zelf ook toe) na een zeer licht vergrijp van B-junior Yannick v/d Cingel. Ook deze toegekende pingel wordt onberispelijk binnen gewerkt, 1-1.

De wedstrijd lijkt dan te gaan eindigen in een 1-1-gelijkspel. Zeker als vlak voor tijd invaller Christiaan Verhoek van Z.S.C. ’62 natrapt en een terechte rode kaart krijgt. Met 10 tegen 10 lijken beide ploegen vrede te hebben met een gelijke stand. Tot de blessuretijd…..

S.K.N.W.K. lijkt op weg naar een grote kans in een overtalsituatie, maar de pass van Remco v/d Berge op Wilco de Valk is net te kort. Z.S.C. ’62 onderschept en zet dan nog één keer aan. De bal komt op randje 16 voor de voeten van Nicky v/d Velden. Deze schiet uit de draai en laat met het eerste echte schot op doel Martijn Neele kansloos. De bal verdwijnt prachtig naast het paaltje tegen het net, 1-2. De ontlading is groot bij de thuisploeg. Bij S.K.N.W.K. is er de berusting.

Niet veel later is het eindsignaal. Helaas een nederlaag voor S.K.N.W.K. Op basis van inzet was misschien een gelijkspel wel verdiend geweest, maar dat telt niet. De wedstrijd die bijna een kopie was van de heenwedstrijd (rode kaart voor Z.S.C. ’62, voorsprong voor Z.S.C. ’62 en uiteindelijk een gelukkige 2-1 winst voor S.K.N.W.K.) wordt dus een prooi voor de thuisploeg. En misschien met de heenwedstrijd nog in het achterhoofd ook wel een beetje terecht…..

Aankomende zaterdag is S.K.N.W.K. 1 vrij. Dan volgen nog een thuiswedstrijd tegen S.P.S. 1 en tot slot de uitwedstrijd tegen Kogelvangers 1. Waarschijnlijk voor de blauw/zwarten twee duels om ‘des keizers baard’, al moet gezegd, ‘de bal blijft rond’. We zullen het zien.

17 april

Geslaagde Sponsornetwerkavond bij S.K.N.W.K.

Vanavond was weer eens een avond om een groep belangrijke mensen binnen onze vereniging in het zonnetje te zetten; onze sponsoren. Helaas niet al te veel sponsoren aanwezig, maar met wat genodigden, het bestuur en een groot gedeelte van de 1e selektie van S.K.N.W.K. toch nog gezellig druk in de kantine.

Vanaf 19:30 uur druppelden de meesten binnen (en bleven nog lekker op het dakterras staan). Zo rond kwart over acht nam voorzittterd Dirk v/d Sleen het woord en heette een ieder hartelijk welkom. Uiteraard stond hij ook stil bij de mensen waar deze avond voor de bedoeld is, de sponsor(s).

Léon v/d Wel, voorzitter van de sponsorcommissie, nam daarna het stokje over. Hij besprak met name het eerste bedrijventoernooi, dat vorig jaar werd georganiseerd door S.K.N.W.K. Een toernooi voor en door sponsors. Tot slot was er een filmpje te zien van dez eerste editie.

Het grootste gedeelte van de avond werd gevuld met een spelregelquiz. Deze werd georganiseerd door Rien van Haaften en Ko van Stel van de Scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland.

Iets voor ‘tienen’ kon het ‘formele’gedeelte afgesloten en was er tijd om wat te ‘netwerken’. Dit allemaal onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor Rien van Haaften en Ko van Stel was er nog een kleine attentie. Ook was er nog een kleine verloting onder de aanwezige sponsoren. Het bestuur van S.K.N.W.K. kijkt ondanks de wat tegenvallende opkomst toch weer terug op een zeer geslaagde avond.

24 april

Stijn Dooge (E-pup.) geplaatst voor penaltybokaal

Vanavond zijn bij de E-pupillen voorafgaand aan hun competitiewedstrijden penalties genomen. Hieruit zijn drie winnaars gekomen (van elke E-team één).

Na afloop van de wedstrijden hebben Stijn Dooge, Niels van Klinken en Ruben van Dijke nog een keer penalties genomen op keeper Bart Mol van S.K.N.W.K. C1.

Uiteindelijk is Stijn winnaar geworden. Hij mag S.K.N.W.K. bij de E-pupillen vertegenwoordigen bij de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland. Die wordt dit jaar gehouden op woensdag 15 mei a.s. bij Brouwershaven.

28 april

33e editie Jan’s Column is een feit

De redactie heeft de 33e bijdrage in de rubriek Jan’s Column mogen ontvangen. Uiteraard willen we Jan de Jonge weer hartelijk danken voor zijn bijdrage.

Klik hier om deze nieuwe bijdrage te lezen.

28 april

Zeer geslaagd 1e Mini toernooitje bij S.K.N.W.K.

Gisterenochtend werd er onder zonnige weersomstandigheden bij S.K.N.W.K. een eerste editie van een Mini-toernooitje georganiseerd. Naast gastvereniging S.K.N.W.K. hadden ook W.I.K. ’57, M.Z.C. ’11, Renesse en Brouwershaven Mini-ploegjes af laten reizen naar ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

Het werd een groot succes. Aan het eind van het toernooi werden er zelfs kruisfinales en een finale gespeeld. Voor de nummers 1, 2 en 3 was er een bekertje. Voor alle deelnemertjes ook een mooie medaille.

Dank aan de organisatie en de scheidsrechters.

29 april

Nieuwe bokaal aangeschaft voor Onderling Tournooi

De wisselbeker die wordt uitgereikt aan de winnaars van Het Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi heeft vorig jaar opnieuw de festiviteiten niet overleefd.

Tijdens vieringen van de toernooiwinst is de bokaal al meerdere keren gesneuveld. Inmiddels ook niet meer geheel compleet……..

Vandaar dat de organisatie een nieuwe bokaal heeft aangeschaft. En nu maar hopen dat deze stevig genoeg is.

Overigens bleek dat er nog een andere bokaal was van het Onderling Tournooi. Dit was de allereerste. Zodoende dus al weer de 3e generatie.

30 april

Beek Vooruit eerste opponent SKNWK in nacompetitie

SKNWK opent de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse met een wedstrijd tegen Beek Vooruit. De tweede tegenstander voor de Nieuwerkerkse formatie is nog niet bekend maar wordt de derde periodekampioen van de vierde klasse A. De wedstrijd tegen Beek Vooruit betreft een uitduel en bij die Brabantse ploeg speelt Pierre van Hooijdonk regelmatig mee. Beek Vooruit, als elfde geëindigd en daarom ’veroordeeld’ tot de nacompetitie, speelde in het seizoen 2012/2013 in de derde klasse B, de afdeling waarin MZC’11 actief was. De thuiswedstrijd werd met 3-0 gewonnen door de Zierikzeese ploeg, in Prinsenbeek werd het 2-2. Van Hooijdonk was toen voor Beek Vooruit één van de doelpuntenmakers.