De balans kan worden opgemaakt!

Op de website van Z.S.C. ’62 staat een nabeschouwing van de wedstrijden tot aan de winterstop van Z.S.C. ’62 2 in de reserve 3e klasse. Hierin blijkt dat Z.S.C. ’62 2 en S.K.N.W.K. 2 in het zelfde schuitje zitten (de nummers 11 en 12 van de ranglijst). Beiden zullen alle zeilen nog moeten bijzetten om ook volgend seizoen te kunnen acteren in de 3e klasse !!

Geschreven door Eric Smits

Zo! Het is winterstop voor de heren van ZSC TWEE en dus kunnen we de balans opmaken van de eerste seizoenshelft. En als men even een blik werpt op de ranglijst zien we dat het niet echt voortvarend gaat met de mannen van Cees van Dijk! We duiken namelijk de winterstop in op plaats 12. En plaats 12 is de nummer laatst in de reserve derde klasse. Conclusie? We staan met één been in de vierde klasse!

Het valt ook dit seizoen weer niet mee voor ZSC TWEE. Net zoals vorig seizoen staan we weer van onderen op de ranglijst, maar nu staan we echt van onderen! Met slecht 5 punten uit 13 wedstrijden moeten we concluderen dat we niet opgewassen zijn tegen de vaak jongere conditionelere ploegen. Alleen SKNWK is volgens mij qua leeftijd nog van ons niveau, maar dat is ook terug te zien op de ranglijst, want die bezetten plaats 11!! Wij wisten in 13 wedstrijden 23 treffers te maken, maar kregen er maar liefst al 44 tegen! En dat terwijl Wesley in de Ardennen toch iets anders beloofd had!

Het zal een lastige tweede helft gaan worden in het nieuwe jaar, want de achterstand op de nummer 10 is al 7 punten! Het roer zal dus snel om moeten, willen we dit seizoen niet degraderen. Maar hoe gaan we dat fixen? Het is namelijk zo dat we nog geen enkele keer dezelfde mensen hebben gehad op zaterdag en dat we wekelijks een beroep moeten doen op het derde en ook regelmatig zelfs op de B’s! Gelukkig hebben we wel wekelijks (dus met hulp van overige teams) nog altijd voldoende mannen om aan te treden, maar je wordt er wel eens een beetje moedeloos van. Na de winsterstop zijn hopelijk de geblesseerde Sander, Erik en Dennis ook weer beschikbaar, zodat we weer wat meer spelersmateriaal hebben op de zaterdagen.

Maar de slechte resultaten zijn natuurlijk niet alleen te wijten aan spelers te kort, maar ook doordat ZSC niet altijd even lekker acteert op de grasmat. Zo hebben we al wat punten laten liggen wat totaal niet nodig was geweest. Denk hierbij aan Colijn thuis, waarin we in de slotseconden een gelijkspel weggaven en ook uit bij SKNWK waar we verloren in de blessuretijd! Een wedstrijd is pas afgelopen wanneer de scheids voor het einde fluit zullen we maar zeggen! De grootste nederlaag was thuis tegen Kloetinge. Toen gingen we eraf met de harde cijfers van 3-8. En dan hebben we nog de pech dat er wel eens ééntje in eigen doel wordt geprikt! In het eigen doelpuntenklassement is Koos de lijstaanvoerder met 2 treffers die vrijwel identiek waren en bijna had hij er drie, maar bij die inzet lag de lat in de weg!. En als je eenmaal onderin de kelder zit, dan zit het ook vaak aanvallend niet mee! Balletje op de lat, op de paal, de keeper die een goede dag heeft, intikkers die er niet ingaan.. En dan maken ze tegen ons ook nog eens de mooiste goals, die ze nooit meer van hun leven maken!

Maar er zijn uiteraard ook lichtpuntjes bij ZSC TWEE. Zo pakte we een prima punt bij Dauwendaele na een hete middag, speelde we ook gelijk uit op ’s Heer Arendskerke en wonnen we uit bij Lewedoprse Boys in gele shirts! Aan die laatste wedstrijd heeft Barry de beste herinneringen, want hij voelde zich het meest thuis in dat shirt. De vijf punten die we wisten te halen waren dus allemaal in uitduels?! Ook is de sfeer nog altijd buitengewoon goed ondanks de resultaten. Ook wel opmerkelijk is dat we vaak de tweede helft beter voor de dag komen dat de eerste 45 minuten? Zou dit wellicht komen, omdat we dan richting de derde helft gaan en iedereen wat enthousiaster wordt? De geur van bier en bitterballen, de gedachten aan een slap gesprek. Als dat werkt als soort van doping, dan stel ik voor dat we daar ook maar mee beginnen voor de wedstrijd! ;o)

Hoe dan ook, we staan er sportief gezien niet best voor, maar we gaan het beste er nog van zien te maken in 2014. Wie weer wat er nog gebeuren gaat. Aan de sfeer hoeven we niets te doen in ieder geval, want die houden we zoals hij nu ook al is. En als we nu de wedstrijden beginnen zoals we de tweede helft vaak starten, dan zie ik nog wel wat punten binnen komen. Of het genoeg zal zijn om erin te blijven? Geen idee, dat zien we vanzelf gedurende de resterende wedstrijden. We gaan in ieder geval ons best doen….