60 jarige jubileumviering S.K.N.W.K. was echt fantastisch !!

Bijna twee weken geleden, om precies te zijn dinsdag 27 mei j.l., hebben we met een grote groep vrijwilligers in de stromende regen de tent opgezet i.v.m. de festiviteiten omtrent ons 60 jarig bestaand. De dag erna is er de hele dag gewerkt om de tent in te richten, want ’s avonds stond op sportpark ‘Het Springer’ de eerste activiteit gepland. We begonnen met de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland (voor de F-, E- en D-pupillen). Alle beste penaltynemers van de clubs van het eiland streden hier om de felbegeerde bokaal. Onder prima weersomstandigheden kunnen we terug kijken op een geslaagde avond.

De volgende dag werd bij S.K.N.W.K. het traditionele Onderling Toernooi georganiseerd (al weer voor de 35e keer). Voor de eerste keer droeg het de naam van de sponsor, de familie van de Zande, zodat het nu als Dokter van de Zande Toernooi verder zal gaan. Dit geweldige toernooi, dat werd gewonnen door ons gastteam D.Z.C. ’09 (met overigens veel spelers binnen de lijnen met een S.K.N.W.K. verleden), werd afgesloten met een barbecue. Ook hier geen wanklanken.

De volgende dag was het tijd voor de jeugd van S.K.N.W.K.. Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden heeft de jeugd de hele dag genoten van sport en spel. Ze verzamelden om 10:00 uur op ‘Het Springer’. Eerst was er een show van Freestyle voetballer (en Nederlands Kampioen) Rowdy Heinen. Erna kregen de spelertjes in groepjes een clinic van hem. Voor de anderen waren er diverse leuke spelletjes (stropdasschieten, levendtafelvoetbal). Tussen de middag waren er frietjes met een snack. Aan het eind van de middag werd als afsluiting nog een stormbaan gedaan, met als afsluiting de zeephelling. Wat een lol hebben de kids gehad. Daarna snel naar huis, want ’s avonds was er nog een act in de vorm van een goochelaar. Rond 22:00 uur was deze zeer geslaagde jeugddag ten einde.

Op zaterdag werd eerst de 13e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi gehouden. Ook dit was weer super geregeld. ’s Avonds was er eerst de receptie en aansluitend de feestavond. Mede door de inbreng van de geweldige band Dexter was dit ook echt een topavond.

Daarna moest er achter de schermen nog wel één en ander worden geregeld, maar kon ook de accu weer een beetje worden opgeladen voor het slot van onze jubileumviering. Te beginnen afgelopen vrijdag. Toen werd, ook nu weer onder prachtige weersomstandigheden, voor de 3e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd. Met 12 deelnemende teams werd in 3 poules van 4 gespeeld voor de eerste plaats. Uiteindelijk gingen deze naar Deli XL, de Ajax Supporers en Zeeuwland. Uiteraard was dit het minst belangrijk, want het gaat toch om het plezier en de saamhorigheid. Na afloop van dit geslaagde toernooi was er een zeer gezellig samenzijn onder het genot van een hapje (bbq), drankje en een gezellig muziekje.

Het slotakkoord was zaterdag 7juni. Op sportpark ‘Het Springer’ mocht S.K.N.W.K. in samenwerking met de Regiocommissie Schouwen-Duiveland de Wereldregio Cup 2014 organiseren. Het ‘officiceuze’ kampioenschap van Schouwen-Duiveland. Met 10 deelnemende teams (alleen s.v. Renesse had zich afgemeld) was het drukke bedoeling op ons sportpark. Mede ook nu door de schitterende weersomstandigheden kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde editie.

Om 11:00 uur werd er afgetrapt op beide velden op ‘Het Springer’ en rond 16:30 uur kon de prijsuitreiking plaatsvinden. In de A poule ging de overwinning naar Bruse Boys. In poule B was s.v. W.I.K. ’57 uiteindelijk de sterkste. Na afloop van het toernooi was het nog lang druk en gezellig voor de feesttent in het zonnetje.

Vanaf deze plaats nogmaals een dankwoordje aan alle vrijwilligers die er mede voor hebben gezorgd dat we zo’n fantastische jubileumviering hebben gehad. Waar een kleine club toch heel groot in kan zijn. NOGMAALS DANK !!