Deel 69

In deze editie ‘Twee verre tikken terug’. Met als bron Zierikzeesche Nieuwsbode.

De wedstrijden werden allebei gespeeld op het Beiersdijkje het thuisveld van het in Mei van dat jaar opgerichte SINOTO, de voorloper van het huidige S.K.N.W.K.

24/09/1954

SINOTO-Volharding 0-3

Zatermiddag speelden de voetbalverenigingen van Nieuwerkerk en Bruinisse een vriendschappelijke wedstrijd. De eerste 15 minuten was het hoofdzakelijk SINOTO dat de toon aangaf, maar verder dan een schot van M. Matthijsse kwam het niet. De aanvallen van volharding daarentegen waren gevaarlijker en leverden voor rust twee doelpunten op gescoord door de midvoor Kostense. Ook na de rust waren de aanvallen der Nieuwerkerkers talrijk en uit een schot van L van Klinken dat tegen de lat belandde, had Nieuwerkerk wel een doelpunt verdiend. Bij een Volharding- aanval in de 35ste minuut bracht Kostense met een mooie omhaal de stand op 0-3, wat ook de eindstand werd. Gezien de krachtsverhouding in het veld had SINOTO wel twee doelpunten verdiend. De beste spelers vvan SINOTO waren wel van Klinken, Matthijsse en Wandel.

25/11/1954 (twee maanden later).

SINOTO- Volharding 3-0

Zaterdag speelden SINOTO 1 uit Nieuwerkerk en volharding 1 uit Bruinisse hun derde vriendschappelijke wedstrijd. [Volharding is de voorloper van Bruse Boys]. Beide ploegen telden enkele invallers. In het begin ging de strijd gelijk op en de doelverdedigers kregen het niet moeilijk. Na een half uur spelen gaf linksbuiten C. Stoutjesdijk van SINOTO een scherpe voorzet, waarna de bal via een voet van een der achterspelers van Volharding in het doel verdween [1-0]. Enkele minuten later miste midvoor v.d Linde der gasten een prachtkans op de gelijkmaker door van twee meter afstand hoog over te schieten. Even voor rust bracht D. Sies met een prachtig schot de stand op 2-0. Na de rust waren de gasten direct in de aanval en zij probeerden alles om de achterstand in te lopen. Doelman L van Popering stond echter steeds op de goede plaats en liet zich niet passeren. Bij een schermutseling voor het doel van Volharding wist D. Sies opnieuw te doelpunten [3-0]. Met volharding in de aanval kwam het einde van deze sportieve wedstrijd die SINOTO verdiend heeft gewonnen , al had Volharding zeker ook een of twee doelpunten verdiend. Bij SINOTO waren van Popering, van Klinken, v. d. Cingel en Sies de beste spelers, bij Volharding v.d. Linde en Vaane.