Deel 138

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ een verslagje van een wedstrijd uit 1959. Brons is de Zierikzeesche Nieuwsbode.

Weer maar eens een flinke tik in de tijd terug. Uit de Zierikzeesche Nieuwsbode van 03-11-1959.

S.I.N.O.T.O. 1 – ZEEMEEUWEN 1 6-3

De voorloper van het huidige S.K.N.W.K. (S.I.N.O.T.O.) speelde na zeven achtereenvolgde nederlagen tegen ZEEMEEUWEN uit Haamstede. Maar de thuisclub is er in deze wedstrijd dan eindelijk in geslaagd op verdiende wijze zijn eerste overwinning uit dit seizoen te behalen.

Voor de rust hadden de bezoekers het voordeel van de wind wat zij evenwel niet in een veldoverwicht tot uitdrukking wisten te brengen. Op gelukkige wijze slaagde S.I.N.O.T.O. er zelfs in de leiding te nemen toen de Zeemeeuwen-spil M. van Dongen in eigen doel plaatste (1-0). De aanvallen van Zeemeeuwen, die met vier invallers uitkwamen, werden hierna gevaarlijker. H. Braam slaagde er dan ook spoedig in de balans in evenwicht te brengen (1-1). Na een goed opgezette aanval gaf linksbuiten Vreken de bezoekers de leiding (1-2), waarna H. Braam er zelfs in slaagde de voorsprong tot 3-1 te verhogen. De Bil liet bij een strafschop een prachtige gelegenheid voorbij gaan om voor S.I.N.O.T.O. de achterstand te verkleinen.

Na de thee bleek al spoedig dat de 3-1 voorsprong van de bezoekers niet voldoende was om de overwinning veilig te stellen. De bezoekers kwamen er nu praktisch niet meer aan te pas en binnen 8 min. was de stand al gelijk door doelpunten van Heijboer en v.d. Cingel (3-3). Toen S.I.N.O.T.O. weer een strafschop kreeg te nemen, maakte de Bil deze maal geen fout en dit betekende (4-3). De Nieuwerkerkers bleven hierna de Zeemeeuwen-verdediging onder druk zetten en het was geheel volgens de spelverhouding dat Stoutjesdijk en Heijboer er in slaagden de eindstand op 6-3 te brengen.

3 reacties op "Deel 138"

  1. Arnold | 12-07-2011 at 12:40 |

    Bedankt Kees, dan kan ik weer eens een leuke boom opzetten met m’n ome Leen over het nemen van strafschoppen!

  2. Kees Stoutjesdijk | 11-07-2011 at 22:08 |

    Wel Arnold, de namen van de mannen waren: Leen de Bil, Rinus Heijboer, Bram v.d. Cingel en Kees Stoutjesdijk.

  3. Arnold | 10-07-2011 at 21:31 |

    Het zou leuk zijn om de voornamen van onze SINOTO mannen te achterhalen, dat geeft ze echt een gezicht. Wie weet er een of meer?

Reacties gesloten.