Deel 180

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ aandacht voor de na-competitie van S.K.N.W.K. 1. Dat S.K.N.W.K. zich weer heeft geplaatst voor de na-competitie is niks nieuws. Dat gebeurt regelmatig. Echter dat de blauw/zwarten dan ook promotie weten af te dwingen, dat is al wel een hele tijd geleden.

Op www.krantenbankzeeland.nl vonden we nog een krantenartikel uit de Zierikzeesche Nieuwsbode (artikel is uit mei 1992). S.K.N.W.K. mocht toen samen met Middelburg Za uit maken wie uit de toenmalige 1e klas afdeling mocht promoveren naar de 4e klas K.N.V.B.

Na een 4-0 overwinning op ‘Het Springer’ eindigde de return op ‘Nadorst’ in Middelburg in 2-2. S.K.N.W.K. stootte dus door naar de K.N.V.B. Overigens speelden de blauw/zwarten dat seizoen ook in de finale van het K.N.V.B. bekertoernooi (afdelingsbeker). In de finale was toen Krabbendijke met 1-2 te sterk.

A.s. zaterdag, 25 mei 2013, speelt S.K.N.W.K. op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in de na-competitie tegen Wemeldinge 1. Bij winst is S.K.N.W.K. zeker van promotie naar de 3e klas K.N.V.B. Dit betekent ook dat na negen gemiste kansen S.K.N.W.K. eindelijk weer eens weet te profiteren van ‘het toetje’ dat na-competitie heet.