E-mailtje en eindelijk.

Beste pa, lieve ma, even een e-mailtje uit dit verre land,

Zoals jullie weten werd ik ook uitgenodigd voor een voetbaltoernooi. O, ja het is hier wel wat warm om te voetballen, zo’n 40º celsius laat de toernooileiding weten. Nou, zeg maar bloedheet en benauwd. Met koelvesten en ijsbakken zal ’t moeten gaan.

En verder moeten we dan in stad A, dan in stad B en dan.in stad C spelen. Ja, die steden liggen niet zo ver uit elkaar, in een paar uur vliegen ben je er zeiden ze, maar die controles je wordt er gek van weet je. En ja, de lucht is anders dan bij jullie, maar daar doen ze wel wat aan. Auto’s mogen even niet meer rijden bijvoorbeeld als wij moeten voetballen. Sommige jongens slikken pillen tegen benauwdheid, dat is zeker geen doping?

Het was even schrikken van het afweergeschut dat je tegenkomt. Dat is alleen maar om het te laten regenen en dat deed het gewoon zonder die raketten, verder niks loos hoor ma!

Als je een biertje na het sporten wil zeg dan in zo’n toko ‘hèè pi dzjauw’ en met een big standaard smile krijgt je het. O ja, met een sateetje eten moet je uitkijken zeggen ze of die van een schoon varken is. Die varkens hier zijn gedrogeerd, ja allerlei injecties dat ze niet ziek worden weet je wel. Dus even opletten anders wordt je nu al gesnapt door de do ping politie(grapje).

Het motto van het toernooi hier is : Citius, altius, fortius da’s Latijns voor sneller, hoger, sterker. Dwazen willen het veranderen in: commerciëler, adembenemener, fanatieker.

Ze hebben veel lol in het H H Huis, die Erica schijnt echt een leuk, gek wijf te zijn. We zijn er niet geweest, balen. Trouwens knap k, oh sorry eh .. zwaar balen dat ik niet mocht keepen.

Nou ,groetjes aan iedereen en geef Puck een knuffel van me.

Piet.

Bent u ook zo benieuwd hoe het eerste het zal doen in de derde klasse zaterdag? Jammer, maar begrijpelijk dat Maarten de pijp aan Maarten heeft gegeven. Wie zal nu die penalty’s er onberispelijk in knallen?

Ik sluit af met:

Verlangen naar voetbal

Regen, de lucht zwanger van zuurstof, volop
doet ’t gras ’t lekkerst geuren
Gedreun van ontelbare noppen
’t veld gegeseld gelijk paarden in galop

Spelerslongen vragen om gezwoeg
slappe spieren smeken om arbeid
Blauw zwarte tenues om zweet en slik
Blauw zwarte netten ontbeerden ’t balgestriem lang genoeg

Hoe lang nog duurt ’t uur,
dat spelers inwendig juichend
monter ’Het springer’ opdraven
De trainer had alleen maar wat te blazen
zo vol gedrevenheid en innerlijk vuur
vastbesloten zijn ze ons te doen verbazen.

Jan de Jonge, sept. 2008.