S.K.N.W.K. 1 – N.O.A.D. ’67 1(competitie) 2-0

Goeie overwinning van S.K.N.W.K. 1

Na de 5-0 overwinning in de eerste competitiewedstrijd tegen Duiveland 1, ging het niet zo heel lekker met S.K.N.W.K. 1. In de volgende 4 wedstrijden werd twee keer gelijk gespeeld en even zoveel keer verloren. Dus slechts ‘5 uit 5’. Het was dus weer eens tijd voor een overwinning. Kind van de rekening moest N.O.A.D. ’67 worden. Zij kwamen afgelopen zaterdag op bezoek op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. En zo geschiedde. S.K.N.W.K. deed wat het moest doen: WINNEN!

De eerste helft was nog een beetje te gehaast. S.K.N.W.K. zette snel druk op ‘de Fluplanders’ en probeerde snel een voorsprong te forceren. Spits Ronald van Vossen kreeg hiervoor een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn kopbal kon gepareerd worden door de doelman van N.O.A.D. ’67.

Gelukkig duurde het hierna niet lang voor men toch kon juichen in Nieuwerkerk. Een prima voorzet van rechtsback Jurjen Vermeer kwam weer op het hoofd van Ronald. Deze keer faalde hij niet en scoorde mooi de 1-0. In plaats van dan lekker te gaan voetballen, ging S.K.N.W.K. veel te snel op zoek naar de lange bal om zodoende de marge te verdubbelen. Helaas lukte dit niet in de eerste helft.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg dicteerde het spel. S.K.N.W.K. had nu wel de straffe wind tegen, maar liet toch het balletje goed rond gaan. In de rust was het nog twijfelachtig of spelmaker Gert-Jan Tierie door kon spelen, maar gelukkig hoefde hij niet te wisselen.

Deze Tierie zette de wedstrijd uiteindelijk ook op slot. Na een prima aanval met Emiel Kuijten was het Gert-Jan die de 2-0 op het score bord zette. Wedstrijd was gespeeld. N.O.A.D. kon niet en de Nieuwerkerkers konden hun favoriete spelletje spelen en lieten het balletje lekker rollen.

Invaller Remco Veenboer had de 3-0 nog op z’n schoen, maar zijn schot belandde op de paal. Overigens had het niet veel gescheeld of Remco had het einde niet eens gehaald, want bij een zeer grove charge van de linksback van N.O.A.D. (die het zware geschut de gehele wedstrijd niet schuwde) sprong hij gelukkig net op, want anders…. De warrig leidende scheidsrechter bestrafte deze ‘aanslag’ slechts met geel.

S.K.N.W.K. weet gelukkig weer wat winnen is (en hield ook weer eens een keertje de nul achterin!!). Volgende week de uitwedstrijd tegen Veere 1. Hopen dat de stijgende lijn kan worden voortgezet.

S.K.N.W.K. 1: Léon Quik, Jurjen Vermeer, Frank Boere, Martijn Neele, Martin Huisman, Maarten Padmos, Léon de Bruine, Emiel Kuijten (Remco Veenboer), Gert-Jan Tierie, Christian van Vossen (Robbert Padmos) en Ronald van Vossen.

geschreven door: Mediumvisor