S.K.N.W.K. 1 – Bevelanders 1(competitie) 4-0

S.K.N.W.K. 1 overtuigend langs Bevelanders 1

Na het debacle van twee weken geleden tegen Veere 1 (3-0) was het aan het vlaggenschip van S.K.N.W.K. om deze kater weg te spoelen. Dit moest dan op het eigen sportpark ‘Het Springer’ gebeuren tegen hekkensluiter Bevelanders 1.

Pupil van de Week Pieter Flikweert gaf het goede voorbeeld door zijn bal tegen de touwen te schoppen achter de doelman van de Kamperlanders. Hierna dus de taak aan de blauw/zwarten zijn voorbeeld te volgen.

S.K.N.W.K. nam na het beginsignaal gelijk het heft in handen en gaf dit ook niet meer weg. De eerste kansjes werden nog om zeep geholpen, maar in de 10e minuut was het dan wel raak. Na een prima pass van controleur op het middenveld Maarten Padmos, was het Gert-Jan Tierie die weer eens scoorde en zijn 3e treffer van dit seizoen liet aantekenen, 1-0.

S.K.N.W.K. behield het initiatief, maar kon niet scoren. Doelman Léon Quik van S.K.N.W.K. hielp Bevelanders bijna in het zadel door niet goed in te grijpen op een doorschietende bal, maar gelukkig werd de voorzet naast gekopt. Hierdoor gingen we dus met een minimale voorsprong lekker naar binnen voor een heerlijk kopje thee.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Bevelanders speelde heel erg defensief en probeerde ook helemaal niks te forceren. Of was S.K.N.W.K. gewoon te sterk en kon Bevelanders niet? Wie zal het zeggen?

Het was slechts een kwestie van tijd om de voorsprong te vergroten. Dit gebeurde dan ook vrij snel na de rust, maar hierbij werden we wel geholpen door de doelman van de gasten. Hij verwerkte een terugspeelbal niet goed en na prima doorzetten van Gert-Jan Tierie was het Ronald van Vossen die simpelweg niet meer kon missen, 2-0.

Toen ging het snel. Een prima uitgespeelde aanval werd uiteindelijk door spits Christian van Vossen binnengewerkt, 3-0. Nog geen twee minuten later was het Leon Goedegebure die de wedstrijd definitief (als deze dat nog niet was overigens) op slot gooide. In eerste instantie stuitte hij nog op de tegenstander, maar in de rebound wist hij wel te scoren, 4-0.

Bevelanders kon hier slechts één echte kans tegenover stellen. Doelman Quik was al gepasseerd, maar Emiel Kuijten wist de bal nog van de doellijn te koppen en hield zodoende de ‘0’ achterin.

Een regelmatige overwinning, die nu maar eens moet worden doorgezet. As. zaterdag moet S.K.N.W.K. op bezoek bij promovendus V.C.K. 1 in Koudekerke. Laten we met z’n allen hopen dat dan de 3 punten mee kunnen naar Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K.: Leon Quik, Frank Boere, Martijn Neele, Leon de Bruine, Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Leon Goedegebure, Gert-Jan Tierie (Lex Folmer), Ronald van Vossen (Robbert Padmos), Christian van Vossen (Jurjen Vermeer).

geschreven door: Mediumvisor