S.K.N.W.K. 1 – Nieuwdorp 1(competitie) 0-1

S.K.N.W.K. krijgt te weinig

Na het debacle vorige week tegen V.C.K. 1 (2-0 nederlaag) aan de blauw/zwarten de kans zich te revancheren. Dit zou geen makkelijke opgave worden, want koploper Nieuwdorp kwam op bezoek op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Deze ploeg was nog ongeslagen deze competitie.

Taak van de thuisploeg was het speelveld zo compact mogelijk te maken, zodat Nieuwdorp niet de kans kreeg om te voetballen. In de eerste helft slaagde de mannen van trainer Adriaan Nieuwenhuijse hierin. Nieuwdorp kreeg één kansje, na een afvallende bal. gelukkig verdween de bal via de bovenkant van de lat over de achterlijn.

S.K.N.W.K. deed ook zeker van zich spreken. Spits Christian van Vossen had een paar goede mogelijkheden, maar telkens strandde hij op de doelman van Nieuwdorp. Beide ploegen gingen zodoende met ‘de brilstand’ om een bakkie thee.

Trainer Nieuwenhuijse gaf in de rust al aan dat het met name belangrijk zou zijn ook de 2e helft de concentratie vast te houden. Alleen dan konden we een positief resultaat neerzetten.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Nieuwdorp probeerde middels combinatievoetbal de blauw/zwarte muur te slechten, maar slaagde daar (nog) niet in.

Helaas was er toch een moment van onoplettendheid en geen scherpte. Eerst werd er door een van de voorwaartsen van S.K.N.W.K. veel te laat gereageerd op de afvallende bal. Hierdoor kwam een speler van Nieuwdorp in balbezit. Over de rechterkant van S.K.N.W.K. werden daarna wel heel simpel 3 man uitgespeeld. De voorzet belandde bij een meeopgekomen middenvelder. Zijn schot stuitte nog af op een S.K.N.W.K.-speler, maar helaas voor alles dat blauw/zwart is, kwam de bal toch voor de voeten van een Nieuwdorper. Deze kans liet hij niet onbenut en scoorde beheerst, 0-1.

S.K.N.W.K. ging meer drukzetten naar voren. Hierdoor kregen de groen/witten natuurlijk wel meer ruimte, maar toch was het de thuisploeg dat recht had op de gelijkmaker.

Dan krijg je het geluk wat een koploper wel heeft en een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen niet. Een schitterende lob van Gert-Jan Tierie werd nog net getoucheerd door de doelman, anders was het zeker 1-1 geworden.

Aanvoerder en laatste man Martijn Neele ging mee naar voren. Enkele hachelijke situaties voor het Nieuwdorp doel kwamen er nog uit een aantal vrije trappen en corners, maar er werd helaas niet gescoord. Ook spits Ronald van Vossen kwam net te kort op een lange bal van achteruit. Helaas bleef het toch wel onterecht 0-1 en stonden de S.K.N.W.K.-ers opnieuw met lege handen.

Toch moeten we positief zijn. Ten opzichte van vorige week een prima instelling en een wereld van verschil. Zo hoort het. Als het voetballend even niet meezit, moet in ieder geval de instelling goed zijn. Jammer is wel dat dit niet beloond werd met één of meerdere punten.

Volgende week dan maar tegen Heinkenszand. Zal zeker niet makkelijk worden, want Heinkenszand is gewoon een lastige ploeg die prima meedraait in de 3e klasse.

S.K.N.W.K. 1; Leon Quik, Frank Boere, Martijn Neele, Leon de Bruine, Jurjen Vermeer, Maarten Padmos, Leon Goedegebure, Gert-Jan Tierie, Ronald van Vossen, Robbert Padmos en Christian van Vossen.

Ps. dank aan de reservespelers (Lex Folmer, Robbert v/d Zande, Martijn Rentier en Erik de Bruine), die deze keer niet in hoefden te vallen.

De wedstrijd stond overigens onder leiding van dhr. de Jong. die een prima wedstrijd floot.

geschreven door: Mediumvisor