W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 1-2

S.K.N.W.K. 1 toont opnieuw veerkracht

Na het verdiende puntje vorige week tegen kampioenskandidaat Serooskerke 1 was het zaterdag aan S.K.N.W.K. 1 om eindelijk weer eens drie punten te pakken. Dit moest dan gebeuren tegen mede-degradatiekanditdaat W.H.S. 1. Uiteindelijk wist S.K.N.W.K. de drie belangrijke punten mee te nemen van Tholen. Hierdoor schoven de blauw/zwarten op van de 11e naar de 7e plaats.

Het was een zeer slechte partij (lees degradatieduel) van beide zijden. Veel balverlies en onzorgvuldigspel zorgde dat het spel zich met name op het middenveld afspeelde. Spelmaker en beste man bij S.K.N.W.K. was Gert-Jan Tierie. Gesteund door de al weken in vormstekende Maarten Padmos in de rug, kon hij naar hartelust voetballen. Dit zorgde er echter wel voor dat W.H.S. steeds op zoek ging naar een overtreding op Tierie, die hier gelukkig zonder kleerscheuren van af kwam.

Een prima corner van Christian van Vossen zorde voor de openingstreffer. Hij bediende Maarten Padmos die vanaf de rand ’16’ hard binnen kon koppen. Zowel de keeper als een verdediger op de doellijn waren kansloos.

Tien minuten na deze treffer kwam na slecht verdedigen bij de Nieuwerkerkers de thuisploeg terug tot 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. was middels Wouter de Jonge, schoot na een schitterende aanval onderkant lat en Gert-Jan Tierie, net over, dicht bij de 1-2, maar scoorde niet. Wouter de Jonge revancheerde zich echter kort erna. Hij ging goed door op de doelman van W.H.S. die de bal knullig verspeelde. Er werd nog wel een overtreding op Wouter gemaakt, maar gelukkig kon hij toch scoren, 1-2.

In de 62e minuut was er weer een overduidelijke overtreding op Gert-Jan Tierie. Deze keer wilde de scheidsrechter echter nergens van weten. Tierie was het hier (terecht) niet mee eens en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Deze vond de reactie van Tierie veel te grof en stuurde Tierie met rood van het veld.

Dit betekende dus voor S.K.N.W.K. alle zeilen bij. Toch kregen ze met een man meer de beste en meeste kansen. Echter de scherpte in de afronding ontbrak (zoals eigenlijk al het gehele seizoen). W.H.S. kon niks meer afdwingen en de uitstekende vervanger van doelman Leon Quik, Koen de Jonge, hield z’n doel leeg. Zodoende een terechte overwinning van S.K.N.W.K. die weer een beetje lucht geeft.

We zijn er nog zeker niet, maar dit was echt belangrijk!! Na het gelijke spel tegen ‘Seroos’ en de 3-3 (voor de winterstop na een 1-3 achterstand) tegen FC Dauwendaele 1, heeft S.K.N.W.K. 1 opnieuw laten zien dat ze ook nu weer konden bikkelen. Iets wat echt nodig is als je in deze positie zit.

As. zaterdag opnieuw een zeer belangrijk duel. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Krabbendijke 1 de tegenstander.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Rentier, Ronald van Vossen, Leon Pollemans, Martin Huisman, Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Leon Goedegebure (Sytze Stins), Gert-Jan Tierie, Wouter de Jonge en Christian van Vossen (Robbert Padmos).

geschreven door: Mediumvisor