S.K.N.W.K. 1 – sv Heinkenszand(C) 5-0

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie werd door SKNWK gewonnen met 5-0. Even iets vooraf. Het was 23 November 1963. En het toenmalige elftal van SKNWK won toen ook van Heinkenszand en wel met 7-0.Doelpuntenmakers waren Han de Jonge 5x Huib Wandel 1x en Han van Wel de doelman uit een penalty 1x. De Jonge schoot er toen vier achter elkaar in. En alle doelpunten vielen in de tweede helft. Maar dat is 45jaar geleden. Maar drie maanden later verloor SKNWK bij Heinkenszand met 7-4. Maar nu weer de realiteit van de dag. Een aardige aanval in de 7de minuut, maar net naast. In de 15de minuut vrije trap door Erwin Nelisse maar net over. Vanaf de middellijn een aanval over vier schijven met de voorzet van Sytse Stins en raak geschoten door Wesley Goud , 1-0 in de 16de minuut. In de 20ste minuut 2-0 door Chris van Vossen, een kopbal uit een slimme vrije trap door Erwin over de muur. In de 26ste minuut werd de bal door Wesley afgepakt in een duel, waarna hij de bal keurig aflegde op Christiaan en die schoot de 3-0 binnen. Na een derde overtreding op Wilco de Valk volgde een gele kaart voor Heinkenszand. De tweede helft ging Sknwk gelijk in de aanval, maar de verdediging van HZ voorkwam verder onheil. In de 54ste minuut voorzet Chris, maar net mis gegleden door Wesley voor doel. Net daarna weer een prima aanval maar naast geschoten. Tweede geel voor HZ. Nu ook een redding van Koen de Jonge. SKNWK kreeg kansen zat. In de 61ste minuut mooie assist van Wesley en afgemaakt door Erwin Nelisse 4-0.En dan een mooie pass van Erwin op Wesley en die schoot de 5-0 binnen.Volgende week een echte krachtmeting tegen Veere.