Kwadendamme B1 – S.K.N.W.K. B1(B) 1-10

Zaterdag 18 oktober mocht onze B1 aantreden tegen Kwadendamme B1 voor de beker. Het was onze laatste poule wedstrijd en eigenlijk wisten we van tevoren al bijna zeker dat we zouden gaan winnen hier. Het was zelfs zo erg dat de trainer van de tegenpartij al VOOR de wedstrijd kwam vragen of hij bij een 0-10 ruststand een 12e man in mocht brengen.
Om 10:45 uur trapten we af en tot onze schrik stonden we na 4 minuten niet voor maar achter. Na geklungel in de verdediging kon de spits van Kwadendamme B1 de 1-0 binnen tikken. Gelukkig bleven we hierna wat scherper en in de 9e minuut maakte Kevin D de 1-1 na een goede steekpass van Timo.
Nu wisten we dat we gewoon de voorsprong moesten pakken en in de 16e minuut was het raak. Kevin D geeft een goede voorzet op Brendan en die neemt hem met z’n rechts op de volley, 1-2. In de 24e minuut begon Kristian aan een van zijn typerende slalommen en hij maakte er 1-3 van nadat hij de complete verdediging had uitgespeeld. In de 31e minuut was het weer raak, de aanval begint bij Djamil die een goede steekpass geeft op Kevin D, die geeft de bal hoog voor het doel en kevin S kan de bal zo op zijn borst aannemen en in het doel schieten zonder dat er ook maar een verdediger poging doet dit te voorkomen, 1-4. De eerste helft wordt uitgespeeld zonder verdere doelpunten en we gaan dus rusten met een 1-4 voorsprong.
Conclusie aan het eind van de eerste helft: slecht voetbal, te weinig combineren. Er worden geen wijzigingen doorgevoerd in de opstelling (we hadden maar 11 spelers).
Na 4 minuten in de 2e helft is het al raak. Na goed combinatievoetbal krijgt kevin S de bal binnen de ’16’ aangespeeld, maar hij wordt gehaakt en gaat naar de grond. Penalty. Rob schiet deze binnen en zodoende staat het 1-5. Na wederom 4 minuten spelen staat het in de 48e minuut 1-6. Kevin S. wordt op ongeveer 20/25 meter van het doel naar de grond gewerkt en Kristian schiet de vrije trap via een speler van Kwadendamme in het doel. De 1-7 valt vervolgens in de 51e minuut. Rob heeft de bal op de linksback en geeft de bal terug op Joris. In tijd van 5 seconden beland de bal via Peter en Kristian bij Kevin D, die speelt zijn directe tegenstander uit en ziet naast zich Kevin S vrij lopen. Kevin D geeft de bal voor en Kevin S kan de bal rustig met het binnenkantje voet intikken. Vervolgens is het even wachten op het volgende doelpunt en deze valt pas in de 62e minuut. Tim geeft de bal hoog voor en Kevin D kopt de bal in na een kopduel met de keeper, 1-8.
Weer is het even wachten op het volgende doelpunt, maar in de 73e minuut maakt Kevin S er toch 1-9 van. Na wat geklungel in de ’16’ komt de bal via Kevin D bij Kevin S. Deze kan de bal rustig rechts onder in de hoek schieten en zo staat het 1-9. Het laatste (en misschien wel mooiste) doelpunt komt op naam van Kevin D. In de 80e minuut komt de bal uit de kluts bij Kevin D die ongeveer op de achterlijn staat. Toch weet hij met het buitenkantje rechts de bal in de korte hoek te tikken en zo beslist hij de eindstand op 1-10.
We hadden vandaag een hele jonge scheidsrechter, maar ik moet zeggen dat ik het wel de beste scheidsrechter vind die we tot nu toe gehad hebben. Er is vandaag niet goed gespeeld, maar het was ook wel erg moeilijk voetballen tegen zo’n tegenstander. Volgende week wacht Luctor ’88 B1 en dat belooft een heel andere wedstrijd te worden.

geschreven door: Kevin S.