Wolphaarsdijk 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 3-4

SKNWK ging gelijk de bal veroveren nadat de thuisclub had afgetrapt. Daaruit ontstond ook de eerste aanval met een voorzet van Wilco de Valk. maar nog geen afmaker. In de vierde minuut vrije trap genomen door Erwin Nelisse en via een verdediger verdween de bal in het doel dus 0-1. Het spel gaat heen en weer met Sknwk als de gevaarlijkste ploeg. In de 10de minuut hard schot van Christiaan van Vossen maar de keeper pareert de bal. Na een paar mooie kansen viel er toch aan de andere kant een doelpunt. In de 17de minuut was het 1-1. De verdediging van de bezoekers is deze middag zo lek als een mandje. Dat zal in het verdere verloop van de wedstrijd wel blijken. Dan komt er een gele kaart voor Christiaan van Vossen. Maar direkt hierna een goede aktie van hem, die hij afronde met een voorzet die op het nippertje gemist werd door Robbert Padmos. In de eerste helft had SKNWK zeker met een doelpunt voor moeten staan gezien de kansen. In de tweede helft speelt de thuisclub op de counter en SKNWK maakte het spel, althans de eerste 20 minuten. De tweede helft was een kwartier oud toen Christiaan zich keurig vrij speelde in de zestien en een schot loste dat hoog in de touwen bleef hangen en dat betekende 1-2. Maar in de 62ste minuut 2-2 door een slipper van Koen de Jonge. De tweede fout achterin. Niet lang daarna begon Wesley Goud aan een lange run richting doel en bekroonde dat met een doekpunt. Vlak daarna stompte de keeper een schot van Christiaan uit zijn doel. En in vrije positie schoot wesley hoog over. Kansen zat in die fase van de wedstrijd. De voorsprong duurde maar 10 minuten toen was het weer 3-3. De organisatie achterin is waardeloos. Jongens dat kan en moet toch anders. Studeer daar dan op de komende week. Martijn Rentier voor Martin Kiesenberg. Om streeks de 80ste minuut kreeg het publiek weer een solo te zien van Wesley Goud. Nu stoomde hij op tot enkele meters van de doellijn en ronde beheerst af dus 3-4. Corner op corner voor de thuisclub, die het nog niet opgaf. Drie reddingen van Koen op rij in de lucht, luidde het herstel van de verdediging in. Niet lang daarna floot de scheids voor het einde. En SKNWK ging naar the Home met drie zwaar bevochten punten op zak.Ze wisselden stuivertje met Wolphaarsdijk en staan nu boven hen. Als nabeschouwing moeten we vaststellen dat de verdediging er niet uit kan komen.Velen hanteren het weg is weg princiepe. Ook in vrije positie om met inzicht een aanval op te bouwen. En juist dat inzicht daar ontbreekt het aan. En dicht bij het thuisdoel is men de kluts kwijt. Want laten we reeel zijn, de tegenpartij had ook kunnen winnen omdat SKNWK de wedstrijd niet volledig onder kontrole had. De topscorers van het eerste deden wat er van hen wordt verwacht. Al kwam Wesley wel wat laat in de wedstrijd op gang.