S.K.N.W.K. 1 – Veere(C) 1-2

Vanmiddag stond onverwacht vanwege het slechte weer toch de uitwedstrijd tegen SKNWK op het programma.

De laatste wedstrijd voor de winterstop.

Gelijk in het begin van de wedstrijd liet Silvion zien hoe snel hij is.
Zijn directe tegenstander kon hem niet bijhouden, waardoor Silvion de voorzet kon geven.
Hierdoor kwam er even paniek in de SKNWK verdediging zodat wij al snel een corner kregen.
Hier kwam geen kans uit.

Verdedigend was het zwaar, dit omdat wij vol tegen de wind in speelde.
Hierdoor kwamen de hoge/lange ballen niet aan of waaide weer terug.

Toch kwamen we na 20 minuten op een 0-1 voorsprong, Silvion was wederom zijn man te snel af.
Ging door tot de achterlijn en gaf vervolgens een lage voorzet die binnengelopen werd door Sjakie.

SKNWK was vooral gevaarlijk via de flanken maar de voorzet was vaak niet goed.

Uit de corners stonden wij ook onder druk, door de laag staande zon, zag je de bal niet aankomen.

Hierdoor viel ook 6 minuten voor de rust de 1-1.
Een corner van rechts viel in het strafschopgebied tegen een been of voet van SKNWK en stuiterde pardoes bij de 2e paal het doel in.

In de rust was 1 ding duidelijk.
ER HOEFDE NIET VERLOREN TE WORDEN.

In de 2e helft zou het wat makkelijker moeten worden omdat we wind mee hebben.

Vroeg in de 2e helft kreeg SKNWK een vrije trap op de rand van de 16.
Deze werd niet omgezet tot een gevaarlijke kans op doel, en daarom kon ik een doeltrap nemen.

Na goed doorjagen van Ronnie wist hij de bal binnen te houden voor de achterlijn.
Zijn voorzet werd door een SKNWK speler voor de voeten van Silvion gekopt, deze had geen enkele moeite om van dichtbij de 1-2 binnen te schieten.

SKNWK had het aanvallend moeilijk tegen onze sterke verdediging.
Wel claimde ze een terugspeelbal, iedereen vond dat Gerben de bal opzettelijk terug in mijn handen speelde.

Ik oordeelde echter anders en pakte de bal gewoon op, gelukkig oordeelde ook de scheidsrechter in mijn voordeel en liet hij het spel gewoon doorgaan.

Niet lang daarna claimde SKNWK een penalty, Gerben zou een speler van SKNWK onderuit gehaald hebben binnen de 16.
Wederom oordeelde de scheids in ons voordeel en werd er geen strafschop gegeven.

Verdedigend had SKNWK het moeilijk Silvion kwam enkele malen gevaarlijk vrij voor het doel.
De ene keer na een rush van Joa.
Hier liet hij de bal van zijn voet springen waardoor het een doeltrap werd.
De andere keer stond hij ineens vrij voor het doel op 11 meter.
Hij raakte de bal totaal verkeerd waardoor het een rolletje was voor de keeper.

In de laatste minuten nog een kans voor SKNWK, een voorzet van recht viel bij de 2e paal op 14 meter van het doel neer.
De daar staande SKNWK speler schoot echter te zacht in waardoor ik genoeg tijd had om een redding te maken laag in de linkeronderhoek.

Eindstand 1-2.
Dauwendeale is afgelast en DFS en AZVV spelen gelijk.
Nu is onze koppositie verstevigd en moet Dauwendeale eerst zien te winnen van Rillandia om het gat weer tot 3 punten te verkleinen.

geschreven door: Veere