S.K.N.W.K. B1 – RCS(C) 7-0

Sinds kort mag schrijver dezes zich verheugen in het feit dat hij toegelaten is tot de “technische staf” van SKNWK B1. Dat er meteen zo’n vertrouwen in zijn kennis en kunde werd gesteld, had hij bij zijn ja-woord niet kunnen bevroeden. Echter de familie Backx ging een weekend op stap, dus of ik het “even” wilde overnemen van Roland. Natuurlijk, geen probleem! Maar ja het gaf, behalve het gemis van een gedreven leider, ook meteen een minimum aan inzetbare spelers. Immers als de familie Backx weggaat, dan gaat er meteen een hele groep weg. En zo ook onze vaste krachten, Jeroen en Martijn. Neem daarbij het absent melden van Pim en de blessure van Tim en dan blijven er precies nog 11 man over. Maar goed daarmee heb je wel een compleet elftal. Met Erwin in de goal, Lennard en Rob als buitenste verdedigers, Peter en Timo als centraal verdedigingsduo, Joris, Brendan, Kristian en Kevin S. op het middenveld en Djamil en Kevin D. als aanvallers werd de wedstrijd tegen RCS begonnen en ook beëindigd. Door de nachtvorst was het veld hobbelig en ongelijkmatig bevroren en deels zacht. In de doelgebieden was het hard bevroren, dus duiken was er voor de keepers niet echt bij. Dit gaf zowel een probleem (voor Erwin) als een uitdaging (veel schieten op de goal van de tegenstander!). Het adagium was, liever een “vette punter” als doelpunt dan een fraai krullend schot die over of naast gaat. Het was in de eerste helft wat aftasten en kijken wat de tegenstander deed. Verder was het voor sommigen even wennen aan de positie en wat doen de medespelers. De rust konden we in gaan met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Kevin D. en Kristian. In de rust werd er wat oppeppende drank, ter beschikking gesteld door de pas een jaar ouder geworden Rob, genuttigd. Hierna kregen Kristian en Kevind D. het op hun heupen. Samen scoorden ze nog 5 keer waarbij Kevin D. een onvervalste hattrick kon laten aantekenen. Uiteindelijk heeft Kristian er ook 3 achter elkaar gescoord, maar die werden onderbroken door de rust. Wel liet Kristian zien dat hij dat van de “vette punter” snapte. Een van zijn doelpunten voldeed hier volledig aan.
Na afloop gingen er nog een paar spelers met de senioren mee, zodat ook die teams allemaal compleet aan de wedstrijd konden beginnen. Jongens, fijn dat jullie dit hebben gedaan!
Nu we zo’n lekkere stap hebben gezet in de “voorjaarscompetitie”, kunnen we gaan genieten van de kerst vakantie en winterstop. Veel plezier, uitrusten, en een fijne tijd gewenst! En…..VOORZICHTIG MET VUURWERK!!!!!!!

geschreven door: Rob Visser