ZSC` 62 – S.K.N.W.K. 1(C) 0-2

Eindelijk weer een partijtje competitie voetbal en nog wel een derby. ZSC speelde thuis tegen SKNWK. Een SKNWK dat zonder Wilco de Valk, Emiel Kuyten en Erwin Nelisse moest spelen. Zij waren om uiteenlopende reden niet van de partij. Een prachtige zonnige voetbalmiddag. Twee corners in de eerste twee minuten, nou dat beloofde wat door SKNWK. Wesley loopt met de bal aan de voet na 40meter toch in de val.Scheidsrechter laat niks toe. Wesley verliest z`n derde duel in 12 minuten en ook z`n vierde kort daarna. Martijn Neele en Rob v d Zande gingen in de fout met de bal. Daaruit ontstond een hachelijk moment, Waarmee ZSC de score had kunnen openen maar SKNWK kwam goed weg. Op links komt Robbert Padmos doorgebroken en z`n voorzet op maat werd prachtig ingekopt door Wesley Goud.Na 20 minuten 0-1. Nu werd de druk groter en een afstandschot van Martijn Neele Schampte de buitenkant van de paal. Even later komen de bezoekers weer goed weg. Nu drukt ZSC. Wesley verliest weer de bal. Wesley moet de bal gewoon uit vrije positie over spelen zodat hij niet in de knoei komt. Christiaan van Vossen werkt keihard en moet dat een paar keer bekopen met harde tackels op z`n benen. Nu geeft Wesley Goud een goeie opening in de breedte van het veld en zo moet er gespeeld worden.Toch laten meer voorwaartsen de bal simpel afpakken. Maar zoniet Robbert Padmos als hij de bal opbrengt ontstaat er gevaar. Robbert kan als geen ander de bal aan de voet houden en een medespeler zoeken en bedienen. De eerste helft eindigde al na 42 minuten. In het begin van de tweede helft al een schot van Wesley wat net naast ging. Dat beloofde weer wat maar niets was minder waar. Sterker nog ZSC nam het heft in handen. Vaak sneden ze door de defensie van SKNWK om ook nog een gave voorzet te geven. Uit een aanval belande de bal op de lat buiten bereik van doelman de Jonge. Kristiaan Bouman werd ingebracht voor de geblesseerde Rob v d Zande. En Richard v d Sande voor van Vossen. Er kwam meer vaart in de aanvallen en Wesley schoot maar net naast.Maar de tweede goal kwam van de twee invallers. Met weer een goeie aanval Schoot Bouwman onderkant lat nu was v d Sande er als de kippen bij om de terug springende bal in te tikken. Zo op het eind werd het toch nog 0-2 voor de Nieuwwerkerkers. Maar over een verdiende zege zullen we maar niet spreken. Over drie weken Dauwendale thuis en daar tussenin nog twee oefenwedstrijden ook thuis.