Noad`67 – S.K.N.W.K. 1(V) 2-1

Noad`67- Sknwk 2-1
Wederom een geringe verlies partij.Op het middenveld ging Sknwk inderdaad onderuit.Want de passeerbewegingen van de Noad spelers waren grandioos. En ook het groepsvoetbal was veel beter verzorgd bij de tegenstander. Wanneer zij balbezit hadden, stonden er zo 2 of 3 rond om de bal over te nemen. En dat deden ze met passie en snelheid. De balaanname was bij sknwk bedroevend. Hiermee leden ze veel balverlies. Dus schreef ik bovenaan in mijn stukje op het veld, Noad is de betere ploeg. Al wisten ze dat niet in doelpunten uit te drukken. In het eerste kwartier produceerde Noad 6 voorzetten en 4 vrije trappen, Sknwk slechts 1 voorzet. Ik kan me de voorzetten van Wilco de Valk nog goed herrinneren met het Schouwen- duivelands elftal tegen het westlands elftal en tegen exelsior. Hij zorgde voor de voorzetten op rechts. Als hij dat bij Sknwk op de rechtervleugel ook doet, ja dan vallen er in het eerste half uur doelpunten. Met een sterk middenveld (denk aan Kristian Bouman en Sander Uil) moet die omzetting kunnen. Later in een wedstrijd kan men altijd nog zien. Maar het is belangrijk dat Sknwk op voorsprong komt. In de 16de minuut van de wedstrijd werd het 1-0 middels een penalty. In de 18de minuut nu een voor Sknwk, maar die werd jammerlijk gemist. Langzaam verdedigen, geen positie kunnen kiezen ontbreekt op dit moment. Positie kiezen betekend ook naar de bal gaan, opvallen door je mede maatje uit je ooghoeken kijken en verder schuiven met de bal. Sknwk krijgt weer een strafaschop en komt nu langszij 1-1. In de 23ste minuut krijgt de thuisclub ook weer een penalty, die mooi gestopt werd door de goally van Sknwk. De verdediging van Sknwk had het erg moeilijk en op het laatst moesten ze toch zwichten en werd het 2-1. Als het eerste elftal echt kompleet is en goed ingespeeld, kan er toch wel wat moois uit komen. En ga ook keihard voor je eigen conditie.

geschreven door: Een Supporter