S.K.N.W.K. A1 – Kruiningen A1(B) 1-3

Eindelijk! SKNWK A1 kon een wedstrijd spelen. Nadat het niet gelukt was om, vorige week zaterdag, te oefenen in Heinkenszand (vanwege een defect aan de slagbomen van de Zeelandbrug) en NOAD ’67 geen A-elftal bleek te hebben (waardoor de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag ook niet doorging) dreigde de bekerwedstrijd tegen Kruiningen wegens droogte niet door te gaan. Gelukkig konden we de wedstrijd “omdraaien” waardoor Kruiningen naar Nieuwerkerk kwam om lekker te ballen.
De basisopstelling werd gemaakt. Erwin op de goal, Jeroen laatste man met Steven als voorstopper. Lennard en Joris de backs. Het middenveld werd bezet door Pim, Kevin S. en Max. De aanval werd bemand door Stefan (ik maak dit seizoen 25 goals!) Tim en Brendan.
Een heuse 4-3-3 opstelling. Nou hieraan moest echt iedereen wennen. De eerste 25 minuten waren volledig voor Kruiningen. Iedereen keek naar iedereen en het was compleet onwennig. Dit resulteerde dan ook in de 0-1 in de 17e minuut. Na een half uur had Pim last van zijn lies en werd op eigen verzoek vervangen door Djamil. Hier en daar wisselden de spelers, in onderling overleg, wat van positie. En ineens, in de 34e minuut, kreeg Stefan het op zijn heupen. Hij ging goed door op een verdediger van Kruiningen. Die werd daar wat nerveus van (heb ik ook altijd als hij op me af komt rennen) en verspeelde de bal. Stefan wist daar wel raad mee en verschalkte de doelman van Kruiningen. (1-1)
Hierna begonnen de SKNWK-ers elkaar beter te vinden. Op links werden er leuke 1-2jes opgezet tussen Lennard en Max en Brendan en Max. Zij begrepen de opdracht dat als ze de bal hadden afgespeeld ze zichzelf meteen weer vrij aan moesten bieden. Tim en Djamil wisselden regelmatig van positie en maakten heel wat meters. Steven en Joris hadden ook zo’n overeenkomst. Dat was voor Kevin S. en Jeroen soms wat lastig omdat ze niet helemaal meer wisten wie nu welke man verdedigen moest. Daar moet dan dus beter op gecoacht worden. En dat betekent dus praten en afspreken. Dat zal ongetwijfeld beter gaan in de volgende wedstrijden.
In de 2e helft werd Jeroen gewisseld voor Peter en Rob voor Lennard. Omdat Tim wat last had van duizelingen (het was de eerste helft dan ook erg warm) ging Jeroen de eerste 10 minuten van de 2e helft op Tim zijn plek staan.
Helaas werd het al na 5 minuten in de 2e helft 1-2 door miscommunicatie in de verdediging. Peter ging gaandeweg iedereen op zijn plaats zetten, wat een positief effect had op de samenwerking. Mooie acties volgden er van Djamil en Tim. Een paar keer ging Djamil er goed “overheen”. Helaas had het geen resultaat maar dat gaat vanzelf komen!
De laatste 10 minuten bleek de conditie toch nog onvoldoende en zakte het peil behoorlijk. Voor de statistieken werd in de 90e minuut de 1-3 aangetekend.
Al met al een leerzame wedstrijd tegen het een klasse hoger spelende Kruiningen.
Vooraf was al gezegd dat er vooral “geoefend” diende te worden en dat er zeker veel plezier moest worden gemaakt. Daar gaat het namelijk vooral om. Prestaties hand in hand met plezier! In de kleedkamer zag iedereen wel in dat er niet meer in had gezeten en werd Jeroens disco in werking gesteld (wat een t…..herrie! Volgende keer wat “skihutmuziek”?) Besloten is om Jeroen om te dopen in “Wally Tax”. (Voor de jeugdigen: dit was ooit de zanger van de Nederlandse band The Outsiders die in de jaren ’70 de zilveren harp won en hij schreef songs voor o.a. Lee Towers).
De wedstrijd werd overigens op bekwame wijze geleid door Menno de Jonge. Waarvoor hartelijke dank!
Heren zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. Dan gaan we er weer voor!