Duiveland 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 3-5

S.K.N.W.K. 2 ook te sterk voor Duiveland 2

Gisteren stond de derby op het programma in de reserve 3e klasse tussen Duiveland 2 en S.K.N.W.K. 2. Op het Oostersportpark in Oosterland werd om 13:00 uur afgetrapt. Uiteindelijk ging S.K.N.W.K. 2 als terechte winnaar met 3-5 van het veld. Grote smet op dit duel waren een aantal veel te zware overtredingen van de thuisploeg. Helaas trad de man met de fluit niet of veel te licht op!

Al snel na het beginsignaal was duidelijk dat S.K.N.W.K. 2 de beter voetballende ploeg was. Duiveland compenseerde dit met hard werken, met hier en daar en veel te harde overtreding. Helaas was er een beginnend scheidsrechter op dit duel gezet die veel te coulant was. De begeleider van de leidsman langs de zijlijn had heel wat te schrijven en heeft genoeg te bepraten.

Duiveland kwam wel op voorsprong. Het leek of de scheidsrechter een vrije trap gaf aan Nieuwerkerk. Dit was echter niet het geval, want hij gaf een ingooi aan Duiveland. Jurjen Vermeer was niet bij de les en Martijn Neele greep niet in. Zodoende de voorsprong voor Duiveland, 1-0.

Hiervoor haddden de blauw/zwarten trouwens al lang op voorsprong moeten staan, maar met name spits Wim Voorbeijtel had z’n vizier (nog) niet op scherp. Toch zorgde diezelde speler voor de meer dan terechte gelijkmaker. Na een inworp draaide hij goed weg en scoorde beheerst, 1-1.

Emiel Pollemans en Arjan van Westenbrugge hadden inmiddels al kennisgemaakt met het gras na twee flinke charges van de thuisploeg.

Een vrije trap van Tonny v/d Berge werd door Martijn Neele over de grabbelende doelman van Duiveland gekopt, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft maakte S.K.N.W.K. al snel duidelijk dat ze waren gekomen voor de winst. Eerst was het Richard Bevelander die de 1-3 scoorde na een prima diepe bal van Martijn Neele. Even later werd het ook al 1-4. Een goeie pass van Tonny v/d Berge zette Richard Bevelander vrij voor de keeper. Hij werd onregelementair afgestopt en een strafschop was het gevolg. Deze werd door Martijn Neele feilloos binnengewerkt.

Hierna was het oppassen geblazen. Helaas werden Arjan van Westenbrugge en Richard Bevelander letterlijk en figuurlijk uit het veld geschopt. Alleen de overtreding op Van Westenburgge (die zelfs nog een bezoekje moest brengen aan de huisartsenpost) werd slechts bestraft met geel, waar rood zeker op z’n plaats was geweest.

Omdat Oleg Bondarenko zich had verslapen!! had S.K.N.W.K. slechts ‘vlagger’ Philip v/d Male als wissel. Deze viel uiteindelijk heel goed in en scoorde in de slotfase bijna, maar z’n schot belandde op de paal.

Met 10 tegen 11 ging Duiveland op zoek naar treffers. Slecht verdedigen aan Nieuwerkerksezijde zorgde er zelfs nog voor dat de thuisploeg terug kon komen tot 3-4. Het zal toch niet waar zijn…..?!

Gelukkig was er gerechtigheid. Eerst werd nog een paar keer onterecht afgevlagd en gefloten voor buitenspel. Dit kon S.K.N.W.K. niet deren. Wim Voorbeijtel ging alleen door. Hij werd neergemaaid. Wat volgde was een opstootje, met een rode kaart voor de Duivelandspeler en een gele kaart voor Wim.

Het was opnieuw Martijn Neele die scoorde en de zege veilig stelde. Zijn vrije trap verdween via de muur tegen de touwen, 3-5. Wedstrijd gespeeld.

Winst voor S.K.N.W.K. met helaas een aantal zware blessures. Als zelfs de aanvoerder van de thuisploeg zich schaamt voor z’n medespelers voor de veel te harde overtredingen, dan weet je wel hoe laat het is. Jammer dat dit zo moet!

Volgende week wacht ‘andere koek’. Dan komt de ongeslagen koploper Apollo ’69 2 op bezoek op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K. 2: Mike Bakker, Martijn Neele, Emiel Pollemans, Jurjen Vermeer, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Tonny v/d Berge, Richard v/d Sande, Arjan van Westenbrugge (Philip v/d Male), Remco Veenboer, Wim Voorbeijtel, Richard Bevelander.

geschreven door: Mediumvisor