Sluiskil A1 – S.K.N.W.K. A1(C) 2-4

Gelukkig het ging door. De hele nacht hoorden wij Pluvius (oh ja, Wikipedia generatie, hierbij de uitleg! Pluvius is de bijnaam van de Romeinse oppergod Jupiter als regengever; Pluvius wordt volgens Van Dale (2005) ook wel gebruikt in de betekenis ‘regen’. De naam is afkomstig van het Latijnse woord voor ‘regen’: pluvia. ) tegen de daken tikken. Dus dan wordt het altijd spannend. Maar gelukkig, in Zeeuws Vlaanderen hebben ze meer last van “engerlingen” in de grasmat dan water op de grasmat. Dus reisden we met 4 auto’s af naar Sluiskil. Het lijkt een hele reis, maar 45 minuten later waren we er al. Dankzij de tunnel, zo werd mij door “oude” Zeeuwen verzekerd, want toen het nog met de veerpont moest…. Al tijdens het omkleden maakte Rob de opstelling bekend: Erwin op doel, Joris Kevin S. en Lennard in de laatste linie, Steven en Stefan vormden het middenveld en Kevin en Djamil moesten vandaag de goals gaan scoren. Hé Rob, je hebt maar 8 man opgesteld! Ja inderdaad, de rest mocht naast mij op de bank gaan zitten want die hadden zich niet (telefonisch) afgemeld voor de training (bij Adrie) afgelopen woensdag. De spelers van A1 in opperste staat van opwinding en verwarring achterlaten, verliet Rob de kleedkamer. Spreek elkaar er maar op aan! Nou, dat is dus gebeurd. Dus verder zand erover! Kort voor de aanvang van deze wedstrijd werden Peter, Rob en Max alsnog aan het spelende team toegevoegd en mocht Jeroen als enige op de bank plaats nemen (het was toch zijn beurt!). De wedstrijd bood in de eerste 25 minuten een aanblik die uitzicht gaf op een mooie overwinning vandaag. Er kwamen voldoende doelrijpe kansen, maar gescoord werd er door ons niet. Nee, de mannen en vrouw van Sluiskil namen brutaalweg de leiding. In de 20e minuut bleek iedereen bij ons een verkeerde positie te hebben ingenomen, waardoor Sluiskil eenvoudig de 1-0 kon aantekenen. De organisatie van ons A1 stond niet goed, doordat iedereen achter zijn eigen man/vrouw bleef aanlopen. Daardoor stond Lennard op zeker moment aan de rechterkant, Joris laatste man en Peter ook op rechts. Het verdedigen “in de zone” was ons kennelijk niet gegeven, evenals het aangeven dat er een mannetje “over” kwam. In overleg met onze, onovertroffen, jeugdcoördinator Gerard Olijkhoek was besloten om allen die niet voor de training hadden afgebeld enige tijd op de reservebank plaats te laten nemen. Dus werd halverwege de 1e helft Rob vervangen door Jeroen. En dan breng je altijd een extra stukje aggressie binnen de lijnen. Dat konden onze mannen wel gebruiken. Jeroen gebruikte zijn aggressie op de juiste wijze door het goede voorbeeld van inzet en werklust te koppelen aan doorzettingsvermogen. Dit was kennelijk net even het impuls wat we nodig hadden. In de 30e minuut kon aanvoerder Stefan een daad stellen en de 1-1 aan laten tekenen. Direct hierna liep Steven goed door naar de rechterhoekvlag, gaf goed voor op Djamil die keurig teruglegde op Kevin D. Jammerlijk genoeg schoot Kevin hoog, zeg maar heeeel hoog, over. Veel van onze aanvoer verliep door de lucht. met een hard wind van de zijkant is dat niet echt slim, want zo komen de meeste ballen niet aan. Ook was de drang naar voren toe te groot vandaag. Joris en Steven maakten samen prima combinaties (daar hebben we nou voor getraind, klasse!) maar rukten dan ook gebroederlijk op naar de aanvalslinie. Gevolg was dat er dan geen verdediging meer stond. Zo kon het gebeuren dat een afgeslagen aanval door Sluiskil werd omgezet in een tegenaanval waarbij Peter alleen tegen 4 tegenstanders kwam te staan. Hij probeerde nog wel de tegenstanders buitenspel te zetten, maar deed dit kennelijk te laat want Ron (streng maar rechtvaardig!) constateerde geen buitenspel en vlagde dus (terecht) niet. Hierdoor kon de tegenstander alleen op Erwin af lopen. Dit resulteerde in de 2-1 (in de 44e minuut). RUST
In de kleedkamer de 1e helft geëvalueerd, Peter gewisseld voor Rob die op de plek van Kevin S. ging spelen en Jeroen (tijdelijk) laatste man werd. Aangegevn werd dat we ons eigen spel moesten spelen en niet nmoesten meegaan in het harde (soms gemene) spel van de tegenstander. Ook aangegeven dat we de scheidsrechter niet steeds moesten becommentariëren, maar ons slimmer moesten gedragen. Want ja, beste lezers dit had ik u nog onthouden, Lennard had in de 1e helft al een (zeer terechte!) 5-minuten tijdstraf gekregen wegens commentaar op de leiding. En, ik weet het Lennard, soms is je vader weleens NIET het goede voorbeeld daarin, sorry! Dat de mannen de technische overdenkingen van het coachende intelect hadden begrepen bleek al in de 48e minuut. Steven onderschepte de bal, speeld in 1x door op Kevin D. die de bal, ook weer in 1 keer, op de slof nam. Jammer genoeg ging deze bal, maar net, over. In de 55e minuut werd Kevin S. voor de zoveelste keer, vol met de noppen, op zijn enkels geschopt. Dit leidde er toe dat de geplande wissel (Max voor Peter) niet door kon gaan, maar dat Peter er voor de behoorlijk gebleseerd geraakte Kevin in moest. Op de gehavende enkel van Kevin ging een “ice-pack” (ter beschikking gesteld door fysiotherapie T. van Stuijvenberg, waarvoor onze onuitsprekelijke dank (ik heb ze al meerder keren nodig gehad en gebruikt, Tom!)) waarna hij zich de rest van de middag (en naar ik gehoord heb zelfs, tot diep in de nacht, in “De Stulp”) als een soort van Skippy, maar dan op één been, heeft voortbewogen. Peter dus weer laatste man, Rob voorstopper en Jeroen middenvelder. In de 70e minuut kwam een corner van Jeroen bij Joris terecht. Die “pielde” wat in het strafschopgebied van Sluiskil, waarna de bal voor de voeten van Kevin D. viel, die daar wel raad mee wist. 2-2! 7 minuten later nog een goede kans na, alweer, een goede corner van Jeroen. (veel schnitzel gegeten in Oostenrijk zeker?) Stefan kopte goed in, maar de keeper van Sluiskil kon nipt redden. Ook loste Jeroen nog een schot dan net het doel niet vond. In de 83e minuut ging Djamil goed door en gaf op maat af aan Stefan. Hij schoot echter voorlangs het doel. Het begon nu echt te spannen, maar we kregen duidelijk overwicht en de kansen waren voor ons. 4 minuten voor tijd besloot de scheidsrechter van dienst (eindelijk) om de speler, die Kevin S. uit de wedstrijd had geschopt, ook een 5 minuten tijdstraf te geven wegens herhaaldelijke overtredingen. De hierop, aan ons toegekende, genomen vrije schop gaf een vrije doortocht voor, de immer razendsnelle, Kevin D. Deze kans benutte hij ten volle, waarna de 2-3 op de borden stond. Hierna ontstond een golf van aanvallen door ons A1 op het doel van Sluiskil wat in de 90e minuut nog resulteerde in de 2-4 voor Kevin D. Hierna floot de scheidsrechter, die wel wat steekjes liet vallen maar zeker niet partijdig floot, voor het einde. Dat de mensen van Sluiskil liever hadden gezien dat “hun” scheidsrechter wel partijdig (lees: in hun voordeel) had gefloten bleek toen een superseniorlid (ik schat 75+) van Sluiskil de scheidsrechter tijdens het naar de kleedkamer lopen aanviel. En zo raken we dus onze scheidsrechters kwijt! Jammer van dit incident, maar verder reden voor ons om tevreden te zijn met de punten. Rest nog om te vermelden dat onze aanvoerder, die ik verder niet met name zal noemen omdat hij Stefan Vermeer heet, kennelijk een stroomverbruiker aan had laten staan in zijn auto. U raadt het al, de accu was geheel ontladen en dus startte zijn “voiture” niet meer. Geen startkabels bij ons, wat nu? Aan de overkant kwamen net een man en vrouw met hun auto thuis en Jeroen was de beroerdste niet. Onvervaard, zoals de hele wedstrijd, ging hij op deze mensen af en kreeg startkabels te leen. Toen was de klus snel geklaard en konden we huiswaarts. Stefan, ik als rijschoolhouder en rijinstructeur heb nog 1 advies: zet altijd eerst de stroomverbruikers uit en dan pas de motor (heb jij toch ook geleerd bij je rijles??)
Mannen, volgende week lekker trainen en dan zaterdag thuis tegen RCS A2. Laten we de werklust voort zetten en kijken of we weer punten kunnen pakken!

geschreven door: Rob Visser