Kruiningen 2 – S.K.N.W.K. 2(C) 2-2

S.K.N.W.K. 2 pakt punt bij Kruiningen 2

Het tweede van S.K.N.W.K. moest gisteren aantreden in Kruiningen. Na de 7-0 overwinning op D.F.S. 2 wisten we nu dat het ‘andere koek’ zou zijn. Mede door de vele afwezigen was S.K.N.W.K. 2 een mengelmoes van spelers van 2e, 3e, 4e, en A-junioren. Na een 0-0 ruststand werd het 2e helft een echte (wed)strijd met 2-2 als einduitslag.

In de 1e helft had S.K.N.W.K. het betere van het spel. Echt gevaarlijk konden ze niet worden. Misschien was het de warmte, maar daar heeft toch ook de tegenstander last van. Veel te weinig beweging en beleving bij de Nieuwerkerkers. Op slag van rust dan toch een hele grote mogelijkheid.

Michèl Flikweert gaf op de Zeelandbrug al aan hoevaak hij ging scoren voor S.K.N.W.K. 2 deze middag

Tonny v/d Berge is zijn tegenstanders maar weer eens te slim af. Hij wordt in de 16 naar beneden gewerkt en de goed leidende scheidsrechter geeft terecht een strafschop. Zoals altijd zet Martijn Neele zich achter de bal. Tot hier een vast ritueel, maar dan houdt het op.

In plaats van de bal tegen de touwen te werken, schiet hij de bal over het doel (hoe is het mogelijk?)!! Gelijk hierna is het rust. Hoezo een ideale mogelijkheid laten liggen!?

Na de thee uiteraard de 2e helft. Is het de gemiste strafschop die de ploeg parten speelt? Maar liefst drie minuten na het begin van het 2e bedrijf mag, met de nadruk op mag!, de thuisploeg 2x scoren van de blauw/zwarten.

Dit hadden we wel nodig blijkt achteraf. Gelijk wordt besloten achterin ‘1 op 1′ te gaan spelen. Met de spitsen Maurice Pollemans en Michèl Flikweert erbij gaat S.K.N.W.K. 2 op zoek naar de gelijkmaker.

Het duurt nog wel even maar zo’n 10 minuten voor tijd wordt het 1-2. Het is Maurice Pollemans die de bal maar half raakt na opnieuw een goede aktie van Toon v/d Berge. De andere invaller, Michèl Flikweert, is er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten.

Een typisch beeld deze wedstrijd. Good-old Tonny v/d Berge is hier maar weer eens twee tegenstanders te slim af

A-junior Peter Spitholt heeft dan inmiddels ook nog ligt geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is ‘vlagger’ Philip v/d Male. Peter speelde overigens evenals de andere A-junior Jeroen Backx een verdienstelijke wedstrijd.

Kruiningen is met enkele uitvallen nog gevaarlijk, maar speelt het gelukkig niet erg slim uit. Hierdoor weten ze niet meer te scoren en blijven de Nieuwerkerkers dus meedoen in de wedstrijd. Dit resulteert uiteindelijk ook nog in de gelijkmaker.

Kees-Jan van Nieuwenhuize speelt op links Martijn Neele aan. Deze zet met z’n zwakke linker de bal voor. Spits Jeffry Visser schiet eerst nog op de keeper, maar is daarna vlug genoeg om de rebound binnen te werken, 2-2. Al probeert Kruiningen nog verhaal te halen bij de referee wegens vermeend buitenspel. Deze blijft bij zijn standpunt en telt de treffer terecht goed.

Een 2-2 eindstand in een boeiende wedstrijd. De vraag is dan, twee punten verloren, of ééntje gewonnen?? Laten we het toch maar op het laatste houden. Althans zo voelde het in ieder geval bij de spelers.

Onder het genot van een heerlijk voorjaarzonnetje en een lekker koud biertje wordt in het gras voor de kleedkamers nog even de wedstrijd doorgenomen en alvast het strijdplan voor volgende week gemaakt.

Dan wacht nl. de derby tegen Duiveland 2. Zij zijn om 12:30 uur te gast op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K. 2: Koen de Jonge, Martijn Neele, Jurjen Vermeer, Peter Spitholt (Philip v/d Male), André Kik (Michèl Flikweert), Frank Boere, Jeroen Backx, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Erwin Nelissen (Maurice Pollemans), Tonny v/d Berge, Jeffry Visser.

geschreven door: Mediumvisor